• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Κρήτη: Σβήνουν οι ελπίδες για τον 21χρονο Γερμανό – Προσωρινή διακοπή των ερευνών λόγω καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή στον 17χρονο, έρχονται εντάλματα για τους πυροβολισμούς

Κρήτη: 20χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο εραστής της

Τραγωδία στο Αρκαλοχώρι: Βρήκε νεκρό τον αδερφό του

«Άγιο» είχαν οι επιβαίνοντες στο φορτηγό που λαμπάδιασε στον ΒΟΑΚ (Φωτογραφίες)

Κλειστά την Παρασκευή και τα καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων στη Μεσαρά, προς ένδειξη συμπαράστασης για την τραγωδία των Τεμπών

Ο ΤΟΕΒ Α΄ Ζώνης Μεσαράς στηρίζει τον αγώνα για τα θύματα των Τεμπών- Κλειστό το γραφείο του την Παρασκευή

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 25 Φεβρουαρίου

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα  στην Πρωινή Πτήση του Dream 90,7 ο  Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

Σοκ στην Κρήτη: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από ερωτική σχέση που είχε με δύο μεσήλικες

Vinkmag ad

Σπουδαστές του ΕΠΑΣ Ξάνθης απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή μαγειρικό διαγωνισμό

Vinkmag ad


Πρωτοετείς μεν φοιτητές στην ειδικότητα Μαγειρική Τέχνη, αλλά οι Μουσταφά Γιουρούκ και Άννα Κυριακίδου κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις και να πάρουν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, στο πλαίσιο της 11ης Έκθεσης Expotrof.

Οι συνταγές ήταν πρότυπες και στόχος -με το «Εκμέκ καριόκας Ξάνθης» και το «Θρακιώτικο ριζότο»- ήταν να αναδειχθούν τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Η Ισμήνη Ιμαμίδου, διευθύντρια μαθητείας ΔΥΠΑ ΕΠΑΣ Ξάνθης ανέφερε σχετικά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3:
«Εδώ φιλοξενούμε επτά ειδικότητες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που έχουμε, ενώ είναι εδώ τα απιδιά και σπουδάζουν, δουλεύουν παράλληλα και πληρώνονται και είναι και ασφαλισμένοι. Μετά το τέλος της πρακτικής το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών απορροφάται από την αγορά εργασίας, ή μένει στον ίδιο εργοδότη».

Ο Κώστας Κηπουρός, εκπαιδευτικός μαγειρικής τέχνης, ανέφερε: «Αυτός ήταν ο στόχος μας, συζητήσαμε για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε και επιλέξαμε να είναι όλα τοπικά», ενώ με τη σειρά της η Ουρανία Κουκουσολάτου, εκπαιδευτικός μαγειρικής τέχνης στάθηκε στην απαιτητικότητα του διαγωνισμού. «Γενικώς ήταν απαιτητικός ο διαγωνισμός, είχαν τους κριτές από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, που έκριναν τη γεύση, αλλά ταυτόχρονα είχαν άλλους κριτές για το πώς ήταν στημένα τα παιδιά, η παρουσία τους».

Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ικαρία: Διακινητής μεταναστών αντί για τα τουρκικά παράλια βγήκε κατά λάθος στον Εύδηλο

    Read Next

    Φωτιά στον Βαρνάβα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular