• 7 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Καπνοί και φλόγες σε εγκαταστάσεις επιχείρισης στο Δέλτα του Κόκκινου Πύργου κινητοποίησαν την πυροσβεστική (Φωτο – Βίντεο)

«Σαφάρι» ελέγχων της αστυνομίας σε Μεσαρά και Ηράκλειο – 17 προσαγωγές

Λ. Αυγενάκης: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Το Ηράκλειο αξίζει τις αθλητικές υποδομές που του ανήκουν»

Δήμος Γόρτυνας: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ελαστικών, λαμπτήρων και μελανιών εκτυπωτών

Ευλογιά προβάτων: Σήμερα η σφαγή των 120 ζώων μετά το νέο κρούσμα στο Ηράκλειο

«Άγγελε, δεν είσαι μόνος σου» – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 3χρονου (Φωτο – Βίντεο)

Μοίρες: Τα κεραμίδια έπεσαν «βροχή» στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου (Φωτο)

Ηράκλειο: Θύμα ξυλοδαρμού από έξι συνομήλικούς του 15χρονος

Είστε έτοιμοι για το πιο μεγάλο καρναβαλικό πάρτι; Σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι

Τυμπάκι: Μνήμη εκτελεσθέντων κατά τη περίοδό της Γερμανικής κατοχής (1941-1944)

ΣτΕ: Συζήτηση για την ακύρωση των προστίμων για τη διακίνηση email Ελλήνων του Εξωτερικού



Τον περασμένο Μάιο η Αρχή είχε επιβάλει πρόστιμα στο υπουργείο Εσωτερικών ύψους 400.000 ευρώ, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου 40.000 ευρώ

Συζητήθηκε στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η ακύρωση της απόφασης της Αρχής Παραβίασης Προσωπικών Δεδομένων βάσει της οποίας επιβλήθηκαν πρόστιμα για τη διακίνηση e-mail Ελλήνων του Εξωτερικού εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2024 (επιστολική  ψήφος).

Τον περασμένο Μάιο η Αρχή είχε επιβάλει πρόστιμα στο υπουργείο Εσωτερικών ύψους 400.000 ευρώ, στην  Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου 40.000 ευρώ, στη Νέα Δημοκρατία 40.000 ευρώ και από 10.000 ευρώ  στον πρώην οργανωτικό γραμματέα αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της ΝΔ  Αριστόδημο Κορομηλά και στον τότε γραμματέα διασποράς της ΝΔ, Νικόλαο Θεοδωρόπουλο.

Κατά τη συζήτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όλοι οι εμπλεκόμενοι ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους.

Η πλευρά της κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι με αφορμή το πρόστιμο που της επέβαλε η Αρχή, -η οποία, όπως είπε,  δεν της έδωσε τη δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα της ακροάσεως, έτσι ώστε να μπορέσει ν’ αποδείξει ότι ήταν νόμιμη η προέλευση της λίστας των αποδήμων- περίπου 200 παραλήπτες των e-mail έχουν καταθέσει σε βάρος της  αγωγές για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους και διεκδικούν συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, επισήμανε ότι υπήρχε νομοθετικό κενό, καθώς δεν έχει επικυρωθεί από τη χώρας μας ευρωπαϊκή οδηγία, που δίνει τη δυνατότητα χρήσης ανάλογων καταλόγων.

ΝΔ

Από τη ΝΔ αναφέρθηκε ότι η λίστα των αποδήμων δεν διακινήθηκε στα πληροφοριακά συστήματα του κόμματος, ότι δεν έδωσε καμία εντολή, δεν είχε καμία ανάμειξη και δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι υπήρχε παράνομο αρχείο.

H θέση των κομματικών στελεχών

Η πλευρά του Νικόλαου Θεοδωρόπουλου υποστήριξε ότι ήταν ενταγμένος στην κομματική γραμμή και με εντολή μετέφερε το επίμαχο αρχείο στην κυρία Ασημακοπούλου χωρίς να κάνει κάποια επεξεργασία ή παρέμβαση, ενώ υποστήριξε ότι λανθασμένα χαρακτηρίστηκε ως υπεύθυνος επεξεργασίας, καθώς ήταν ένας απλώς διαχειριστής.

Ο συνήγορος του Αριστόδημου Κορομηλά χαρακτήρισε τον εντολέα του «γραμματοκομιστή», ο οποίος δεν γνώριζε το περιεχόμενο του αρχείου, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν ήταν υπεύθυνος επεξεργασίας του αρχείου και δεν το επεξεργάστηκε.

Ο δικηγόρος των εννέα υποστήριξε ότι οι εντολείς του είναι θύματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς χωρίς να ερωτηθούν διακινήθηκαν προσωπικά δεδομένα τους και χωρίς να ξέρουν καν που έχουν σταλεί.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Πηγή: skai.gr



Source link

    Read Previous

    Βίντεο: Η μεγαλύτερη παιδική χορωδία στον κόσμο τραγουδά κομμάτια του Bob Marley προς τιμήν των 80ων γενεθλίων του

    Read Next

    Το ρομαντικό lace νυφικό Costarellos που επέλεξε στον γάμο της με τον Νικόλαο Ντε Γκρες

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular