• 26 Μαρτίου, 2025
Vinkmag ad

Στο Λονδίνο η δράση εξωστρέφειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Rebrain Greece»

Vinkmag ad


Στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη στάση στης δράσης εξωστρέφειας «Rebrain Greece» με εκατοντάδες υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση Ελλήνων επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αναζητούν εξειδικευμένα στελέχη για καίριες θέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, θα συμμετάσχουν 26 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εκατοντάδες υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας σε ποικίλα πεδία εξειδίκευσης όπως στον κατασκευαστικό κλάδο, τον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο, τον νομικό κλάδο, τον κλάδο της ναυτιλίας, τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, τον κλάδο της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας, της ενέργειας, του τουρισμού κ.α.

Οι συμμετέχοντες από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δια ζώσης συνεντεύξεις, να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής και προσφοράς τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις δυο προηγούμενες εκδηλώσεις σε Άμστερνταμ (Νοέμβριος 2024) και Ντίσελντορφ (Δεκέμβριος 2024) περισσότεροι από 2.700 Έλληνες του εξωτερικού συμμετείχαν, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που προσφέρει η σύγχρονη ελληνική αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι από τους 680.000 Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα την προηγούμενη δεκαετία, αναζητώντας καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες, οι 350.000 έχουν ήδη γυρίσει σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κάλεσμα στους Έλληνες του Λονδίνου απευθύνει η Νίκη Κεραμέως: «Σκέφτεσαι μήπως κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ελλάδα;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Η παρακάμερα από το θρίαμβο της εθνικής ομάδας στη Γλασκώβη

    Read Next

    H Irene Angelopoulos στο okmag:«Ο χώρος της μόδας στην Ελλάδα δεν με καλωσόρισε! Για μια κοπέλα νέα και εμφανίσιμη ο χώρος είναι πολύ αυστηρός»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular