Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

Σε εξέλιξη είναι το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ατζέντα τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii SYBIHA, μέσω τηλεδιάσκεψης, τις τελευταίες εξελίξεις στη Γεωργία, και στη Λευκορωσία ενόψει των προεδρικών εκλογών, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Υφυπουργό εξωτερικών, κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
Aνταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος
Σχετικά με τη Συρία, η Κάια Κάλλας, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες στον κορυφαίο διπλωμάτη της ΕΕ για τη Συρία να μεταβεί στη Δαμασκό και να έρθει σε επαφή με την νέα κυβέρνηση της χώρας. Τόνισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν πώς θα ασχοληθούν με την νέα ηγεσία της Συρίας και σε ποιο επίπεδο, υποδεικνύοντας ότι οι ενέργειες των επόμενων εβδομάδων θα είναι καθοριστικές για την καθορισμό των επόμενων βημάτων.
Επιπρόσθετα, η κ. Κάλλας ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θεωρεί ότι η ώρα είναι κατάλληλη για την άρση των κυρώσεων στη Συρία.
Την ίδια ώρα που ο κοινοτικός απεσταλμένος θα βρίσκεται στη Δαμασκό, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα.
Στο επίκεντρο της επίσκεψης Φον Ντερ Λάιεν θα είναι η Συρία, με έμφαση στη διαχείριση της κατάστασης των προσφύγων και την περιφερειακή σταθερότητα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος