Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – 67χρονος άνδρας έχασε την ζωή του

[ad_1]
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα το πρωί τον Αχμέτ Οζέρ, δήμαρχο Εσένγιουρτ, του μεγαλύτερου δήμου της μητροπολιτικής περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία ότι υπάρχουν εις βάρος του «ισχυρές υποψίες τέλεσης εγκληματικής πράξης» ως μέλος της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ.
Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης
Ο Αχμέτ Οζέρ εξελέγη δήμαρχος Εσένγιουρτ στις εκλογές της 31ης Μαρτίου φέτος από το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τη διετία 2022-23 διατέλεσε σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αχμέτ Οζέρ είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και τα τελευταία δέκα χρόνια είχε επικοινωνήσει 694 φορές με μέλη του ΡΚΚ, μεταξύ των οποίων και 14 φορές με τον εκ των ηγετών της οργάνωσης, καταζητούμενο για τρομοκρατία, Ρεμζί Καρτάλ. Η σύλληψη του Οζέρ έγινε στις 6:00 το πρωί και ακολούθησε αστυνομική έρευνα στον δήμο, στην οικεία και την επιχείρησή του.
Αντιδρώντας στη σύλληψη του Οζέρ, ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, έκανε λόγο για άδικη σύλληψη με αβάσιμες κατηγορίες, και συνέδεσε το γεγονός με τις εξελίξεις γύρω από το Κουρδικό πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες. Στις 23 Οκτωβρίου είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεσης κατά της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ) στην Άγκυρα, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο κυβερνητικό εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε υπονοήσει ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ο ηγέτης του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αν αποκήρυσσε την ένοπλη βία και ζητούσε από τα μέλη της οργάνωσης του να τη διαλύσουν.
«Ο δήμαρχος μας στο Εσένγιουρτ, ο καθηγητής Αχμέτ Οζέρ, συνελήφθη σε μια επιχείρηση σήμερα το πρωί. Παρακολουθώ στενά όσα συμβαίνουν. Η μεταχείριση ενός επιστήμονα, διαμορφωτή της κοινής γνώμης και πολιτικού, ο οποίος κατέχει εδώ και χρόνια υψηλόβαθμες θέσεις στο δημόσιο τομέα και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ο οποίος έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για να είναι υποψήφιος μόλις πριν από έξι μήνες, ο οποίος ανήλθε στο αξίωμα αυτό στις εκλογές με μεγάλη υποστήριξη από τους ψηφοφόρους του Εσένγιουρτ, είναι άδικη και οι ισχυρισμοί εναντίον του αβάσιμοι. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι ανεξάρτητα από όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες» δήλωσε ο πρόεδρος του CHP.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
[ad_2]
Source link