• 30 Απριλίου, 2024

Breaking News :

Δρακόντεια τα μέτρα του Τ.Ο.Ε.Β Α ΖΩΝΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ για τη λειψυδρία

Eurovision 2024: Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη πρόβα – Δείτε βίντεο

Δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Εννέα κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί – Ένας 22χρονος στους ηθικούς αυτουργούς

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από Πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον χαμό της Νεκταρίας – Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τα επίπεδα σανδάλια και τι πρέπει να προσέχετε με τις γυναικείες γόβες.

Θρήνος για την χαμογελαστή Έφη που “έφυγε”

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Σύγκρουση ΙΧ οχήματος με πατίνι – Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το εορταστικό ωράριο – Τι ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σύγχρονες ιδέες για κουζίνες και έπιπλα κουζίνας

Η κουζίνα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μέρος για να μαγειρέψετε. Είναι η καρδιά του σπιτιού, ένας χώρος δημιουργικότητας και συγκέντρωσης για όλη την οικογένεια και τους φίλους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ιδιοκτήτες δίνουν τεράστια σημασία στα έπιπλα κουζίνας και στην συνολική τοποθέτηση τους στον χώρο. Οι σωστές επιλογές επίπλων μπορούν να αναβαθμίσουν τόσο τη λειτουργικότητα όσο και το στυλ. Παρακάτω θα δούμε μερικές εμπνευσμένες ιδέες για κουζίνες και εντοιχιζόμενα έπιπλα.

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε το επιθυμητό στυλ κουζίνας

Ένα μοντέρνο και μινιμαλιστικό στυλ χαρακτηρίζεται από τις καθαρές του γραμμές, τις κομψές επιφάνειες από λευκό γρανίτη ή corian και τα κρυφά ντουλάπια κουζίνας με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Επιλέξτε ντουλάπια με ουδέτερη χρωματική παλέτα και εντοιχιζόμενες συσκευές. Τα έπιπλα πρέπει να είναι απλά και πολυλειτουργικά, όπως ένα σκαμπό που μπορεί να κρυφτεί κάτω από ένα μπαρ και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες μας. Τέτοια έπιπλα είναι πολλά και οι μηχανισμοί που υποστηρίζουν έχουν εξελιχθεί αρκετά. Ειδικά οι γωνίες στην κουζίνα, πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα για την αποθήκευση συσκευών ή άλλων εξαρτημάτων μαγειρικής.

Τις Κουζίνες ρουστίκ, τις συναντάμε πιο πολύ σε παραδοσιακές κατοικίες. Οι κουζίνες αυτές έχουν ένα μοναδικό κλασικό και φιλόξενο στυλ, που μπορεί να αναδείξει πολλά υλικά, όπως την φυσική πέτρα και το ξύλο. Η διακόσμηση στις πόρτες των ντουλαπιών όπως και το φινίρισμα στα χερούλια πολλές φορές είναι περίτεχνο.  Στην μέση τοποθετούμε ένα μοναστηριακό τραπέζι για όλη την οικογένεια, και ρουστίκ καρέκλες για μια διαφορετική αισθητική.

Αν σας αρέσουν οι κουζίνες με βιομηχανική σχεδίαση, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε μεταλλικές κατασκευές επίπλων κουζίνας, πάγκους από σκυρόδεμα, μεταλλικά σκαμπό και μία τραπεζαρία από ακατέργαστο ανακυκλωμένο ξύλο, με εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Οι μικρές κουζίνες απαιτούν έξυπνες λύσεις επίπλων. Ακολουθούν μερικές ιδέες εξοικονόμησης χώρου:

Γωνιακά ντουλάπια: Χρησιμοποιήστε τις γωνίες των ντουλαπιών σας με έξυπνους μηχανισμούς που μεγιστοποιούν τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Πτυσσόμενα ράφια: Επιλέξτε πτυσσόμενα ράφια σε ντουλάπια βάσης για εύκολη πρόσβαση σε κατσαρόλες, τηγάνια και είδη τροφοδοσίας.

Πτυσσόμενα τραπέζια: Εγκαταστήστε ένα πτυσσόμενο τραπέζι στον τοίχο που λειτουργεί ως μπαρ ή χώρος εργασίας όταν χρειάζεται.

Σκαμπό με αποθήκευση: Επιλέξτε σκαμπό με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης

Νησί κουζίνας με καρέκλες: Ένα πολυλειτουργικό νησί μπορεί να προσφέρει επιπλέον χώρο στην κουζίνα σας. Μπορείτε εκεί να παρασκευάσετε το φαγητό σας ή να απολαύσετε ένα ποτό με την παρέα σας. Γενικά, τα νησιά κουζίνας είναι πολύ της μόδας και προτιμώνται από τους σύγχρονους κατασκευαστές διαμερισμάτων λόγω της ευκολίας και χρησιμότητας που προσφέρουν.

Η διάταξη των επίπλων σας θα πρέπει να είναι με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι λειτουργική και να σας διευκολύνει στις μετακινήσεις σας, όπως και στην προετοιμασία του φαγητού.

Σε μια στενή κουζίνα, χωρίστε τα ντουλάπια σε δυο μεριές και τοποθετήστε όλες τις συσκευές σας μέσα σε αυτά για να μην φαίνονται όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Ένας καθαρός διάδρομος στη μέση θα δώσει στον χώρο σας περισσότερη αίσθηση ελευθερίας.

Οι πιο γνωστές διατάξεις στην κουζίνα είναι σε σχήμα L ή σε σχήμα U. Αυτές οι διατάξεις προσφέρουν μέγιστο χώρο αποθήκευσης και εργασίας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε ένα νησί στο κέντρο με νεροχύτη για να σας εξυπηρετεί καλύτερα όταν μαγειρεύετε και για να κρατάτε την υπόλοιπη κουζίνα σας καθαρή.

 

 

Loading

Read Previous

Θρήνος στην Κρήτη για τον 28χρονο Γιώργο που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Read Next

3 chic εμφανίσεις για γάμο!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular