Σ.Αγγελούδης: «Αφετηρία και προορισμός όλων μας είναι η Θεσσαλονίκη»

by 907@dreamfm.gr
2 minutes read


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης τουριστών για το 2024 που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης, τοποθετήθηκε για το θέμα, τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη κοιτάει πλέον μπροστά».

«Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που μας επιτρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης, δεν προσφέρονται, όμως, σε καμία περίπτωση για πανηγυρισμούς.

Το τουριστικό ταβάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι το 7,8 της συνολικής ικανοποίησης των επισκεπτών ούτε, προφανώς είναι τιμητικό το γεγονός, πως μόλις περνάμε τη βάση στους ευαίσθητους τομείς της Καθαριότητας και της συνολικής εικόνας του δημόσιου χώρου. Οφείλουμε να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας ώστε να παράξουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος της πόλης.
Από την άλλη πλευρά, πρέπει να επισημανθεί πως η αντιστροφή της πτωτικής τάσης των προηγούμενων ετών και η μικρή αλλά αισθητή βελτίωση που καταγράφεται στα νούμερα αποτυπώνει τη συστηματική δουλειά που γίνεται τον τελευταίο χρόνο και η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες με την προμήθεια πρόσθετων υπηρεσιών μηχανοκίνητου σαρώματος και συλλογής ογκωδών.

Γεγονός είναι πως η Θεσσαλονίκη κοιτάει πλέον μπροστά με συνέργειες και συνεργασίες όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία, έχοντας γυρίσει σελίδα και διεκδικώντας με μια φωνή αυτά που δικαιούται.

Η ένταξη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, η επανεκκίνηση της συνεργασίας του ΟΤΘ με το ΕΒΕΘ και το ΕΕΘ, η παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Τουρισμού, οι πρωτοβουλίες για την εξέλιξη του ΟΤΘ σε Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης του προορισμού (DMMO), η ενίσχυση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» με νέες πτήσεις εξωτερικού, η προβολή της πόλης (συμμετοχή σε 17 Εκθέσεις και 6 workshops στο εξωτερικό, διοργάνωση 16 press trips και τεσσάρων fam trips με συμμετοχές από 18 χώρες), η αξιοποίηση του ψηφιακού marketing (καινοτόμες ψηφιακές καμπάνιες με 39 βίντεο που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η πόλη στο διαδίκτυο), οι στοχευμένες προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση επισκεπτών σε μεγάλα γεγονότα της πόλης (Δημήτρια, υποδοχή της νέας χρονιάς, Λατρευτική Εβδομάδα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη) είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε και αποδεικνύουν πως η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλέον την ενότητα και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για να οικοδομήσει έναν τουριστικό προορισμό που θα υποδέχεται επισκέπτες δώδεκα μήνες τον χρόνο.
Αφετηρία και προορισμός όλων μας είναι η Θεσσαλονίκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Related Articles

    Leave a Comment

    Dream FM 90.6, ένας σταθμός ονειρεμένης ελληνικής μουσικής αλλά και ενημέρωσης πολυδιάστατης με lifestyle, υγεία, αθλητικά, κόσμος, συνεντεύξεις και πολλά άλλα. Συντονίσου κάθε πρωί Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.00 στην πρωινή πτήση. Η Σοφία Πλουτινάκη και ο Στράτος Κυδωνάκης κάθε πρωί 9 με 11 αναλύουν τη τοπική επικαιρότητα! Έγκαιρα και υπεύθυνα! και πολύ χιούμορ! Μόνο στο Dream 90,6. Απογείωση στις 09:00. Προσδεθείτε!!!!!!! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ο Νίκος Σουλιώτης μιξάρει μόνο επιτυχίες στο καλύτερο ραδιόφωνο της Κρήτης! Non stop mix στον Dream FM 90.6
     

    Copyright @2025  All Right Reserved – Designed and Developed for Dream Fm 90.7

    Are you sure want to unlock this post?
    Unlock left : 0
    Are you sure want to cancel subscription?