Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

“Η Τσικνοπέμπτη σηματοδοτεί την έναρξη της κατεξοχήν αποκριάτικης περιόδου. Η κατανάλωση κρέατος είναι απαραίτητη για να ανταπεξέλθουμε στην περίοδο της Σαρακοστής που ακολουθεί”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ρένα Μπότσιου, Αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης.
“Μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα χαρακτηριστικά της Αποκριάς με τη χιουμοριστική διάθεση, τα πειράγματα, την κρεατοφαγία, τα βρίσκουμε και στο παρελθόν σε παγανιστικά έθιμα για τον ερχομό της Άνοιξης”, πρόσθεσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος