• 31 Ιανουαρίου, 2025

Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη για τέλειους κουραμπιέδες


Το αγαπημένο γλυκό των γιορτών!

Τα μυστικά του Άκη Πετρετζίκη για τέλειους κουραμπιέδες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί και η ώρα που το σπίτι θα γεμίσει αρώματα και λιχουδιές. Οι κουραμπιέδες είναι από τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών και ο Άκης Πετρετζίκης μάς αποκαλύπτει τα μυστικά για να γίνουν αφράτοι και full γευστικοί.

Υλικά:

200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
400 γρ. βούτυρο Lurpak, ανάλατο
90 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κονιάκ
1 βανιλίνη
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ανθόνερο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
¼ κ.γ. αλάτι
Για το πασπάλισμα
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ. ανθόνερο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα αμύγδαλα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
    Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να αφρίζει.
  5. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
  6. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά το βούτυρο.
  7. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
  8. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για ακόμα 6-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και να μοιάζει με σαντιγί.
  10. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
  11. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ανθόνερο, το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  12. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  13. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  14. Πλάθουμε με τη ζύμη 40-45 μπαλάκια των 30 γρ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. (Θα ψήσουμε σε 3-4 δόσεις άρα βάζουμε περίπου 10-15 κουραμπιέδες σε κάθε δόση.)
  15. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  16. Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 23-25 λεπτά.
  17. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
  18. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  19. Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με το ανθόνερο, τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  20. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Βόλος: Προκαταρκτική για το θολό νερό από την Εισαγγελία

    Read Next

    Ο Αλ. Χαρίτσης απαντά στον Α. Γεωργιάδη: «Η Ελλάδα είναι η χώρα της μιζέριας, λόγω των πολιτικών της ΝΔ»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular