• 4 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί με το αρνάκι που «έκοβε βόλτες» στη Λεωφόρο Κνωσού

Κρήτη: «Μπούκαραν» σε καφε-παντοπωλείο και έκαναν  απόκριες με μακαρόνια, κονσέρβες και ουίσκια

Κρήτη: Πήγε για επίσκεψη στο νοσοκομείο και ξάφρισε την τσάντα επισκέπτριας

Τραγικό: 26χρονος γρονθοκόπησε τον ηλικιωμένο παππού του και τον χτύπησε με πέτρα στέλνοντάς τον στη ΜΕΘ

Απίστευτο: Οδηγός στο Ηράκλειο, περίμενε στο φανάρι για να ανάψει πράσινο και του άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό

Ανήλικος επιβάτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πλοίο της Γραμμής από Πειραιά για Ηράκλειο

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 4 Μαρτίου

Δήμος Φαιστού: Εσπερίδα με θέμα: «Παιδιά και Οθόνες» αύριο στο Πολύκεντρο Μοιρών

Έπιασε στα πράσα τον σύζυγό της με την ερωμένη του και τους ανέβασε στο facebook- Δείτε το βίντεο

Χτυπούσαν τα κουδούνια κι έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Vinkmag ad

Τζίμι Κάρτερ: Από την Τζόρτζια ξεκίνησε η εξαήμερη νεκρώσιμη τελετή – Μεσίστιες οι σημαίες κατά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ

Vinkmag ad


Η εξαήμερη κρατική τελετή – φόρος τιμής στον 39ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζίμι Κάρτερ ξεκίνησε το Σάββατο στην πολιτεία της Τζόρτζια ενώ θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Με συνοδεία τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα του Κάρτερ, η μαύρη νεκροφόρα με το φέρετρο πέρασε από την αγροικία της παιδικής του ηλικίας και από την πανεπιστημιούπολη προς το Plains, όπου γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1924, και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η πομπή του Σαββάτου είχε σκοπό να υπενθυμίσει τις βαθιές αγροτικές ρίζες του Κάρτερ πριν ανέλθει στην πολιτική σκηνή ως ηγέτης – υπέρμαχος της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου σε ηλικία 100 ετών.

Το πρωί της Τρίτης, το φέρετρο θα μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον. Η κρατική κηδεία θα γίνει την Πέμπτη στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, αλλά θα ακολουθήσει η επιστροφή στη γενέτειρα του πρώην προέδρου στη Τζόρτζια για νεκρώσιμη ακολουθία μόνο με πρόσκληση στην εκκλησία Βαπτιστών Maranatha. Η σορός θα ενταφιαστεί δίπλα στη Ρόζαλιν Κάρτερ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την Πέμπτη 9η Ιανουαρίου προς τιμή του Τζίμι Κάρτερ.

Ο αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Τρίτη πως θα είναι παρών στην επίσημη κηδεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι κανείς δεν περίμενε να δει τις σημαίες μεσίστιες κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου, μια απόφαση που ελήφθη ως φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ. «Η σημαία, για πρώτη φορά στην ιστορία κατά την ορκωμοσία νέου προέδρου, θα κυματίζει μεσίστια. Κανένας δεν θέλει να το δει αυτό», έγραψε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο δίκτυό του Truth Social.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Live streaming: Δείτε τον αγώνα Καρδίτσα-ΑΕΚ για την Basket League (20:15, ΕΡΤ3)

    Read Next

    Συγκινημένη στον τελικό του My Style Rocks – «Αισθανόμουν πάρα πολύ ωραία, σαν το σπίτι μου»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular