Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται ότι θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα της πρόσφατης επιβολής των αμερικανικών δασμών με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσαν σήμερα τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Την έκτακτη επίσκεψη Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον ανέφερε πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, τονίζοντας ότι στην περίπτωση πραγματοποίησης της επίσκεψης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντηθεί προσωπικά με τον Τραμπ, για την προσπάθεια διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας για τους αμερικανικούς δασμούς.
Το γραφείο του Νετανιάχου δεν έχει επιβεβαιώσει την επίσκεψη, η ατζέντα της οποίας, θα μπορούσε να συμπεριλάβει συζητήσεις για το Ιράν, αλλά και για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της ένοπλης οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Η πρόσκληση-έκπληξη από τον πρόεδρο Τραμπ έγινε στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Νετανιάχου στην Πέμπτη, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Ουγγαρία, όταν ο ίδιος, έθεσε το ζήτημα των δασμών, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ισραήλ που μίλησαν ανώνυμα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος