• 30 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Βίντεο ντοκουμέντο: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ατύχημα, χτυπώντας ΙΧ με νεαρούς

Χρήστος Δάντης: «Με την Ασημίνα έχουμε διαφορά ηλικίας 33 χρόνια, δεν ήξερε καν ποιος είμαι»

Απίστευτες σκηνές στην Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε σε κοπέλα on camera μπροστά στα μάτια περαστικών

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Μαρτίου

Κρήτη: Τους αναζητούσαν και τους βρήκαν νεκρούς στο σπίτι τους

Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση 18χρονου μετά από επίθεση παρέας ανηλίκων

Θλίψη στην Κρήτη: Για τον 44χρονο Γιώργο Καμπουράκη άφησε πίσω του τρία παιδιά

Μεσαρά: Άγρια επίθεση 18χρονου σε 19χρονο στην πλατεία του χωριού – Του έσπασε τα δόντια

Νέα τραγωδία τρακτέρ: Νεκρός άνδρας που τον καταπλάκωσε το αγροτικό μηχάνημα

Κρήτη: Χτύπησε την σύζυγό του, πήρε το μόλις 8 ημερών βρέφος κι έφυγε με το αυτοκίνητο!

Βίντεο ντοκουμέντο: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ατύχημα, χτυπώντας ΙΧ με νεαρούς

Χρήστος Δάντης: «Με την Ασημίνα έχουμε διαφορά ηλικίας 33 χρόνια, δεν ήξερε καν ποιος είμαι»

Vinkmag ad

Τραγανός μπακαλιάρος σκορδαλιά σε 10 λεπτά!

Vinkmag ad


Σας έχουμε τα μυστικά για να φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με το πιο τραγανό κουρκούτι, εύκολα και γρήγορα.

Τραγανός μπακαλιάρος σκορδαλιά σε 10 λεπτά!

Παραδοσιακό φαγητό ο μπακαλιάρος σκορδαλιά την 25η Μαρτίου και σήμερα, παραμονή της Εθνικής μας γιορτής σας έχουμε τα μυστικά για να φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με το πιο τραγανό κουρκούτι, εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του Τάσσου Αντωνίου.

Δείτε τα βήματα για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά σε 10 λεπτά!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για το κουρκούτι:
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 ml μπίρα
1 πρέζα αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
1/4 φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
2 σκελίδες σκόρδο
90 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι λευκό
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι
Για το τηγάνισμα:
1 φύλλο ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο ή φιλέτο μπακαλιάρου δείτε τις σημειώσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε με το σύρμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι, μπύρα και παγάκια που θα βοηθήσουν να δέσει το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη ή στο ψυγείο να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά.

Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά:

  • Σε μπολ μουλιάζουμε μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα, σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο:

  • Μια με δυο μέρες πριν τον μαγειρέψουμε τον ξαλμυρίζουμε. Δείτε πώς ξαλμυρίζουμε σωστά τον μπακαλιάρο εδώ. Κατόπιν τον στεγνώνουμε πολυ καλά με χαρτί κουζίνας. Με μαχαίρι ξύνουμε την πέτσα του για τυχόν λέπια.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει κάψει καλά.
  • Αλευρώνουμε καλά ένα ένα τα κομμάτια μπακαλιάρου. Θα βοηθήσει να σταθεί το κουρκούτι στο ψάρι. Στη συνέχεια βουτάμε καλά τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι. Βάζουμε το ψάρι στο λάδι και το αφήνουμε να τηγανιστεί και να πάρει τέλειο χρυσαφένιο χρώμα. Με τη βοήθεια δυο πιρουνιών το γυρνάμε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
  • Όταν σχηματίσει τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και από τις δυο πλευρές, το μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλο το ψάρι.
  • Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο σε πιάτο. Συνοδεύουμε με τη σκορδαλιά και λίγο λεμόνι.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή από τον Τάσσο Αντωνίου και περισσότερες συνταγές στο mamapeinao.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Θεσσαλονίκη: Δόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα Αξιού στην ΠΑΘΕ

    Read Next

    Θεσσαλονίκη: Επίθεση από κουκουλοφόρους κατήγγειλε ότι δέχτηκε γνωστός «youtuber» – Συνελήφθη ένας 16χρονος

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular