Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

«Ας συνεχίσουμε την κοινή δράση για την ειρήνη και την ασφάλεια», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά την τριμερή συνάντηση που συγκάλεσε στο Ελιζέ στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
«Ηνωμένες Πολιτείες, Ουκρανία και Γαλλία. Μαζί αυτή την ιστορική ημέρα. Συναντήθηκαν για την Παναγία των Παρισίων», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.
“Έχουμε τόσες πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε μαζί”, δήλωσε επίσης ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Χ απευθυνόμενος στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.
Ζελένσκι στο Χ: «Καλή και παραγωγική» η συνάντηση με τον Τραμπ και τον Μακρόν
Για «μια καλή και παραγωγική» συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σήμερα στο Παρίσι, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι οι τρεις ηγέτες θέλουν μια “δίκαιη” ειρήνη στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία.
“Είχα μια καλή και παραγωγική τριμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων”, έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
“Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και με δίκαιο τρόπο. Μιλήσαμε για τον λαό μας, την κατάσταση επί του εδάφους και μια δίκαιη ειρήνη”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι τρείς ηγέτες “συμφώνησαν να συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού”.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος