• 20 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας η 55χρονη «εισπράκτορας» για τηλεφωνικές απάτες

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στους Καλούς Λιμένες – Σε εξέλιξη οι εργασίες στη Χερσόνησο (Φωτο)

H συζήτηση στην Πρωινή Πτήση του Dream 90,7 φέρνει αποτελέσματα – Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου στέκεται στο πλευρό της Κέλλυς Κυδωνάκη

Μεσαρά: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων

Απέκλεισαν το Μηχανολογικό Ηρακλείου: «Εκτοξεύτηκε» ο χρόνος αναμονής για δίπλωμα

Κρήτη: Ανήλικος «ποντικός» εν δράση, εισέβαλε σε σπίτι και το «έγδυσε»

ΕΜΥ: Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι – Το Σάββατο πιθανόν και σε χαμηλότερο υψόμετρο

Νέα απάτη: Πέταξε 1.200 ευρώ από το μπαλκόνι για να σώσει το παιδί της

Μινωικές Γραμμές: Ενημέρωση για τα δρομολόγια λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ στις 28 Φεβρουαρίου

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 20 Φεβρουαρίου

Vinkmag ad

Τροχαία στην Κρήτη: Η μάστιγα που θερίζει το νησί – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Vinkmag ad

Τα τροχαία συνεχίζουν να ταλανίζουν την Κρήτη. Μία μάστιγα που «βάφει» κόκκινη την άσφαλτο της Κρήτης, η οποία κάθε χρόνο θρηνεί δεκάδες θύματα.

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου υπάρχει Ελλάδα» ταξίδεψε στην Κρήτη και βγήκε χθες ζωντανά από το Ηράκλειο όπου συγγενείς θυμάτων μίλησαν για την τραγική τους εμπειρία και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για να μη χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή, ενώ ο Πρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ( Ε.Σ.Υ. ΠΡΟ.ΤΑ), Γιάννης Λιονάκης, φρόντισε να αναδείξει τα προβλήματα στον (ανύπαρκτο) ΒΟΑΚ.

«Ψυχολόγοι και ψυχίατροι να βοηθούν τις οικογένειες»

Η Μαίρη Τζουλάκη έχασε τον γιο της, ένα παλικάρι μόλις 22 χρονών, πάνω στο άνθος της νιότης του, τον Αύγουστο του 2023, όταν μία οδηγός παραβίασε την εκ δεξιών προτεραιότητα που είχε ο γιος της.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ μιλάει για τον Αντώνη της και αναφέρθηκε στην απόφαση να δωρίσει τα όργανα του Αντώνη: «Αυτή η απόφαση με βοήθησε γιατί ήξερα ότι θα συνεχιστεί η ζωή και θα νικήσει τον θάνατο», τονίζει χαρακτηριστικά και κάνει τη δική της έκκληση αναφορικά με την επόμενη, δύσκολη, μέρα των συγγενών που χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο: «Το κουράγιο για εμάς θα ήταν η αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ζητάω να παραχωρηθεί μία αίθουσα όπου ψυχολόγοι και ψυχίατροι να βοηθούν τις οικογένειες γιατί είναι πολύ δύσκολο να ισορροπήσεις μετά από αυτό».

 «Μόλις είχε βγει στη σύνταξη»

Η Τζωρτζίνα Τσαγκαρίδη, η οποία έχασε τον πατέρα της τον Αύγουστο του 2011 στο Ηράκλειο, μετά από τροχαίο, μιλάει για το τραγικό συμβάν. Ηταν μόλις 55 ετών: «Εφευγε χαράματα και γυρνούσε νύχτα για να μη μας λείψει τίποτα. Πρώτη μέρα που βγήκε στη σύνταξη ο μπαμπάς μου και ήταν πολύ χαρούμενος. Εφυγε να πάει σε μία δουλειά και ένας οδηγός χωρίς δίπλωμα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, γιατί δοκίμαζε ένα εξάρτημα στο αυτοκίνητό του, έπεσε πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε ο μπαμπάς μου και το εμβόλισε πάρα πολλά μέτρα μακριά. Μέχρι να πάει το ασθενοφόρο, είχε ξεψυχήσει. Το παιδί μου δεν γνώρισε ποτέ παππού».

 «Πρόκειται για γενοκτονία»

Ο Σταύρος Πολέντας έχασε το γιο του σε τροχαίο το 2004 και 21 χρόνια μετά συνεχίζει να αγωνίζεται για την οδική ασφάλεια και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν πληγεί από αντίστοιχες τραγωδίες: «Κανένας φορέας δεν έκατσε να δώσει μία λύση στο θέμα των τροχαίων. Τόσες αναφορές και προτάσεις που έχουμε στείλει, δεν λαμβάνονται υπόψιν. Ειδικά εμάς που έχουμε υποστεί αυτή τη δυστυχία. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό, κοιτάξτε πόσους νεκρούς έχουμε. Εχουμε αφήσει τον ΒΟΑΚ χωρίς αστυνομία. Είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στην Ελλάδα. Χάνουμε πολλούς νέους, πρόκειται για μία γενοκτονία».

Ελένη Παπαθανασίου – Διοικήτρια Τροχαίας ΒΟΑΚ: Επείγουσα ανάγκη η οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ

Από τον ΒΟΑΚ περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως πρόκειται για δρόμο που δε συγχωρεί το ανθρώπινο λάθος και ως εκ τούτου η κατασκευή του γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», στον ΣΚΑΪ η Ελένη Παπαθανασίου, Διοικήτρια Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ, η αστυνόμευση πρέπει να γίνεται με όποια μέσα και προσωπικό υπάρχουν.

«Προσπαθώ σε καθημερινή βάση, όλο το εικοσιτετράωρο να υπάρχουν δύο περιπολικά ανά νομό», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: cretapost.gr Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr και skai.gr

    Read Previous

    Άγρια συμπλοκή για κτηματικές διαφορές στο Ρέθυμνο

    Read Next

    Το lace up top της Αθήνας Οικονομάκου αποτελεί super bold fashion statement

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular