• 8 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Καπνοί και φλόγες σε εγκαταστάσεις επιχείρισης στο Δέλτα του Κόκκινου Πύργου κινητοποίησαν την πυροσβεστική (Φωτο – Βίντεο)

«Σαφάρι» ελέγχων της αστυνομίας σε Μεσαρά και Ηράκλειο – 17 προσαγωγές

Λ. Αυγενάκης: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Το Ηράκλειο αξίζει τις αθλητικές υποδομές που του ανήκουν»

Δήμος Γόρτυνας: Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ελαστικών, λαμπτήρων και μελανιών εκτυπωτών

Ευλογιά προβάτων: Σήμερα η σφαγή των 120 ζώων μετά το νέο κρούσμα στο Ηράκλειο

«Άγγελε, δεν είσαι μόνος σου» – Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 3χρονου (Φωτο – Βίντεο)

Μοίρες: Τα κεραμίδια έπεσαν «βροχή» στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου (Φωτο)

Ηράκλειο: Θύμα ξυλοδαρμού από έξι συνομήλικούς του 15χρονος

Είστε έτοιμοι για το πιο μεγάλο καρναβαλικό πάρτι; Σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι

Τυμπάκι: Μνήμη εκτελεσθέντων κατά τη περίοδό της Γερμανικής κατοχής (1941-1944)

Υπό τον έλεγχο Τραμπ και Μασκ το αμερικανικό δημόσιο – Ζητά να απολυθούν οι πράκτορες του FBI που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις εναντίον του


Επιμένει στις παρεμβάσεις στο αμερικανικό δημόσιο – διαμέσου του Ίλον Μασκ–  ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ προχωρά σε σαρωτικούς ελέγχους στα οικονομικά, το Υπουργείο Παιδείας και το Πεντάγωνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ζητάει να απολυθούν οι πράκτορες του FBI που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις εναντίον του.

Τον σαρωτικό αναδιαρθρωτικό ρόλο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που έχει αναλάβει ο Ίλον Μασκ στο Δημόσιο ως μέλος της Κυβέρνησης Τραμπ, καυτηριάζει στο νέο του εξώφυλλο το περιοδικό TIME, που τον εμφανίζει καθισμένο στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα μεττανακοίνωσε την πρόθεση του να απολυθούν από το FBI οι πράκτορες που είχαν εμπλακεί στις υποθέσεις εναντίον του, με τον ομοσπονδιακό δικαστή να ζητά να παραμείνει απόρρητη η λίστα με όσους υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών συμμετείχαν στις έρευνες για την εξέγερση στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε διεφθαρμένη την ομοσπονδιακή δικαστή που ανέστειλε την απομάκρυνση τουλάχιστον 2.700 υπαλλήλων της USAID έως τις 14 Φεβρουαρίου. Καταργεί επίσης την πρόσβαση του Τζο Μπάιντεν στις ενημερώσεις πληροφοριών, όπως είχε κάνει ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος το 2021. Χρησιμοποιεί μάλιστα στη σχετική ανάρτηση την φράση «Απολύεσαι», το χαρακτηριστικό του σλόγκαν στο ριάλιτι «Ο Μαθητευόμενος», όπου πρωταγωνιστούσε. 

Και ενώ ο Τραμπ έδωσε εντολή να κοπεί η οικονομική βοήθεια στη Νότιο Αφρική, καταγγέλλοντας την πολιτική κατανομής γαιών και την προσφυγή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του Ισραήλ, ο Καναδός πρωθυπουργός στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου στο Τορόντο προειδοποίησε, χωρίς να γνωρίζει ότι τον καταγράφουν, ότι η απειλή του  Ντόναλντ Τραμπ για προσάρτηση του Καναδά είναι πραγματική.

Προειδοποίησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες ποσότητες μεταλλευμάτων του Καναδά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Καπερνάρος για Τέμπη: «Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση με τα βίντεο»

    Read Next

    Εύβοια: Το έστρωσε στη Σέτα – Δείτε εικόνες και βίντεο από το χιονισμένο τοπίο

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular