Ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στον Χρήστο Μάστορα
Τα Χριστούγεννα στη Χίο, μοσχοβολάει ο τόπος από τα περίφημα γλυκά που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με πατροπαράδοτες συνταγές.
Πρόκειται για τα περίφημα “Μασουράκια” που κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές, τα “Μαμούλια” με ανθόνερο, τα “Αετούδια” και τα “Φοινίκια”.
Στα ορεινά χωριά, στο παραδοσιακό τραπέζι των Χριστουγέννων, τα μπουρέκια που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, με γέμιση ταμπουρά ή Στροφήλια, όπως ονομάζονται από τους ντόπιους , στην αλμυρή ή γλυκιά τους έκδοση, έχουν την τιμητική τους.
Σύμφωνα με την κα Γεωργία Χούλη, πρόεδρο Μορφωτικού Συλλόγου Βαρβασίου Χίου- βιβλιοθήκη Ο Φάρος, πρόκειται για συνταγές που έρχονται από την Μικρασία, τις οποίες φτιάχνουν οι νοικοκυρές αυτές τις γιορτινές ημέρες, καθώς “η μνήμη είναι και γεύση.”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος