
Ξεκίνησε το 6ο πανελλήνιο χορωδιακό Φεστιβάλ του Πανός στην Τρίπολη.
Πρόκειται για μία χορωδιακή πανδαισία που θα κρατήσει μέχρι και τις 7 Απριλίου 2025.
Διοργανωτής είναι η ιστορική Χορωδία της Τρίπολης που φέτος εορτάζει τα 40 χρόνια ύπαρξής της.
Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος της Τρίπολης.
Πάνω από 3.000 άτομα θα βρεθούν όλες αυτές τις ημέρες στην Τρίπολη, με αφορμή το κορυφαίο αυτό, χορωδιακό γεγονός της χώρας.
Είναι μία εκδήλωση που συγκεντρώνει 60 χορωδίες από Ελλάδα και Κύπρο, ενώ, θα πραγματοποιηθούν και αρκετές, παράλληλες, μουσικές εκδηλώσεις.
Στόχος των διοργανωτών είναι να αποκτήσει απ’ του χρόνου, διεθνή μορφή.
Αυτό αποκάλυψε, με δηλώσεις του, ο Νίκος Γαργαλιώνης, ο άνθρωπος που είναι το “α και το ω” της Χορωδίας της Τρίπολης.
Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, 28 Μαρτίου 2025, με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Χορωδίας Τρίπολης Κώστα Σάσαλου.


Τα χορωδιακά σχήματα θα εμφανίζονται κάθε απόγευμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το φεστιβάλ του Πανός, είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια απ’ την γέννησή του.
Η Τρίπολη, καλλιεργεί έντονα το χορωδιακό τραγούδι, αφού εκτός της Χορωδίας Τρίπολης, υπάρχει και ο ΟΡΦΕΑΣ.
Συγχρόνως, τα δύο αυτά πολιτιστικά σωματεία, διαθέτουν διάφορα τμήματα, ενώ, συμμετέχουν όλο το χρόνο, σε διάφορα φεστιβάλ.
Η ΕΡΤ Τρίπολης είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ του Πανός.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος