• 12 Ιουνίου, 2024

1.500 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σε οδηγό στην Κρήτη από την τροχαία – Κάπνιζε μέσα στο όχημα με 5χρονο παιδί

Vinkmag ad
1.500 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σε οδηγό στην Κρήτη από την τροχαία – Κάπνιζε μέσα στο όχημα με 5χρονο παιδί

Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος για ένα μήνα σε καπνιστή οδηγό στον Αγιο Νικόλαο επειδή κάπνιζε ενώ στην καμπίνα του αυτοκινήτου βρίσκονταν παιδί 5 ετών βεβαίωσε άντρας απο τμήμα τροχαίας του Αγίου Νικολάου.
Ο νόμος:

Με ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα τίθενται αντιμέτωποι οι οδηγοί ταξί, λεωφορείων, αλλά και ΙΧ δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τον αντικαπνιστικό νόμο και οδηγούν με το τσιγάρο στο χέρι.

Πότε επιτρέπεται το κάπνισμα σε ΙΧ και πότε επιβάλλεται πρόστιμο;

Κατ’ εφαρμογή, λοιπόν, της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, την οποία είχε ζητήσει με εγκύκλιο το Υπουργείο Υγείας πριν λίγους μήνες, το κάπνισμα επιτρέπεται τόσο για τον οδηγό όσο και τον συνοδηγό με απαραίτητη προϋπόθεση πως στο ΙΧ δεν επιβαίνει παιδί ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει, ανεξάρτητα από το εάν είναι ο οδηγός. Επιπροσθέτως, η μη συμμόρφωση στους κανόνες θα τιμωρείται με αφαίρεση διπλώματος, ακόμα και αν την παράβαση διέπραξε συνεπιβάτης. Σημειώνεται πως δεν εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς και πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

Τι ισχύει για τους οδηγούς των ΜΜΜ

Αυστηρές κυρώσεις, παράλληλα, επιβάλλονται και στους οδηγούς ΜΜΜ που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Συγκεκριμένα, το κάπνισμα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τιμωρείται με 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα, ενώ στην περίπτωση που εντός του οχήματος βρίσκεται παιδί κάτω των 12 ετών, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 3.000 ευρώ.

Loading

  Read Previous

  Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Κωστής Χαλκιαδάκης

  Read Next

  Συμμορία ρήμαζε σπίτια στο Ηράκλειο και στο Δήμο Φαιστού – 90.000 ευρώ η λεία τους

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular