• 28 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

13 Έλληνες πλοιοκτήτες στα 100 ισχυρότερα ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Vinkmag ad

efoplistes

 

 

Δεκατρείς Έλληνες πλοιοκτήτες συγκαταλέγονται μεταξύ των 100 ισχυρότερων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η διεθνής κατάταξη των Lloyd’s, η οποία και εφέτος αναδεικνύει τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς εφοπλιστικής οικογένειας, τοποθετεί σε περίοπτη θέση τους Έλληνες εφοπλιστές. Η ελληνική ναυτιλία – σε αντίθεση με την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό – ενισχύει την θέση των Ελλήνων στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, αφού αυτοί αποτελούν την πολυπληθέστερη εθνικότητα πλοιοκτητών ανά τον πλανήτη στη λίστα των Lloyd’s.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες που συμπεριλαμβάνονται στη φετεινή λίστα (2015) των Lloyd’s είναι τα παρακάτω: Γιάννης Αγγελικούσης της ASG (είναι στην 15η θέση μεταξύ των “100”), Αγγελική Φράγκου της Navios (16η θέση), Γιώργος Οικονομου της Cardiff Marine / TMS Group / Dry Ships (17η θέση), Γιώργος Προκοπίου της Dynacom / Dynagas (18η θέση), Peter Λιβανός της Gaslog (21η θέση), Πέτρος Παππάς της Star Bulk (31η θέση), Νικόλας Τσάκος της TEN και της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενοπλοίων Intertanko (45η θέση), Πίτερ Γεωργιόπουλος της Gener8 Maritime (47η θέση), Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (48η θέση), Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare (52η θέση), , Ευάγγελος Μαρινάκης της Capital Maritime (65η θέση), Σίμος Παλιός της Diana Shipping (88η θέση)και Δημήτρης Μελισσανίδης της Aegean Marine Petroleum (98η θέση).

Ας σημειωθεί ότι η περυσινή κατάταξη (2014) των Lloyd’s συμπεριελάμβανε 14 ονόματα Ελλήνων πλοιοκτητών και ήταν η παρακάτω: Γιάννης Αγγελικούσης της ASG, Πέτρος Παππάς της Star Bulk, Αγγελική Φράγκου της Navios, Γιώργος Οικονομου της Dry Ships, Peter Λιβανός, Γιώργος Προκοπίου της Dynagas, Θεόδωρος Βενιάμης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare, Νικόλας Τσάκος της TEN και της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Δεξαμενοπλοίων Intertanko, Ευάγγελος Μαρινάκης της Capital, Σίμος Παλιός της Diana Shipping, Πίτερ Γεωργιόπουλος της General Maritime, Τζον Πλατσιδάκης και Δημήτρης Μελισσανίδης της Aegean Marine Petroleum.

Οι παραπάνω εφοπλιστές φιγουράρουν ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο Nils Andersen, o Soren Skou και ο Kim Fejfer της Maersk, o σαουδάραβας Ali Al Naimi, o Κινέζος Xu Lirong της Cosco, iJinping, ο Νορβηγός John Fredriksen, η ιταλική οικογένεια Aponte της Mediterannean Shipping Company. Oι επιχειρήσεις αυτέςελέγχουν την παγκόσμια ροή πετρελαίου και εμπορευμάτων. Στη φετεινή λίστα φιγουράρει επίσης και το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα για την την συμβολή του στην υλοποίηση του Canadian Pipeline Project.

Η επιτυχία των 13 Ελλήνων πλοιοκτητών είναι μοναδική. Την ίδια ώρα, μία ευρύτερη ομάδα επιχειρηματιών – οι 40 μεγαλύτεροι Έλληνες εφοπλιστές – υπολογίζεται ότι ελέγχουν σχεδόν το 10% της διαθέσιμης χωρητικότητας του διεθνούς εμπορικού στόλου.

του Σπύρου Κτενά

Loading

  Read Previous

  Τέλος από την Τσέλσι ο Μουρίνιο!

  Read Next

  Οδύνη και θλίψη: Αυτοκτόνησε 30χρονη μητέρα! Συγκλονίζει το μήνυμα που άφησε στην 3χρονη κόρη της

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular