Το 2 Εβδομάδων Μωρό της δίνει Μάχη με μια Μόλυνση στον Εγκέφαλο, Τότε η Μητέρα του Θυμήθηκε πως Έφαγε ΑΥΤΟ όταν ήταν Έγκυος
2-12
Τον Ιούνιο του 2014, μία μαμά με το όνομα Lucinda πρόσεξε ότι ο 2 εβδομάδων γιος της συμπεριφερόταν παράξενα και έκλαιγε ακατάπαυστα. H Lucinda, της οποίας η κόρη της ήταν τότε 2 ετών, ήξερε τη διαφορά ανάμεσα στο κλάμα του μωρού που πεινάει και στο κλάμα μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν πέρασε πολλή ώρα και το δέρμα του μικρού Ezra άρχισε να γίνεται κόκκινο.

Όταν η Lucinda είδε τη θερμοκρασία του μωρού, η οποία ήταν σχεδόν 39 βαθμοί, τον πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο Ezra υποβλήθηκε σε  οσφυονωτιαία παρακέντηση, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει μία σοβαρής μορφής μικροβιακή μηνιγγίτιδα, μία λοίμωξη του εγκεφάλου, που προήλθε απ’ το βακτήριο λιστέρια. Η Lucinda δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι γιατροί της έλεγαν κάτι τέτοιο.

Τα μωρά συνήθως αποκτούν αυτό το βακτήριο τη στιγμή της γέννησής τους από τη μητέρα τους, το οποίο πήραν από τα τρόφιμα που εκείνη κατανάλωσε τελευταία.

Τι μπορεί να είχε φάει η Lucinda που να προκάλεσε στον Ezra αυτή τη φρικτή λοίμωξη στην ηλικία των μόλις 2 εβδομάδων;

Δείτε παρακάτω την αιτία…

Η Lucinda βρέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όταν ο 2 εβδομάδων γιος της είχε εμφανίσει κάποια περίεργα συμπτώματα. Έκλαιγε όλη μέρα, το δέρμα του είχε γίνει κόκκινο, και ήταν υπερβολικά ζεστός.

Άκουσε το ένστικτό της και πήγε άμεσα τον Ezra στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η οσφυονωτιαία παρακέντηση έδειξε ότι ο Ezra είχε προσβληθεί με μιας μορφής μικροβιακή μηνιγγίτιδα, μία σοβαρή λοίμωξη του εγκεφάλου.

Η Lucinda ήταν σοκαρισμένη. Σκέφτηκε ότι έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να διασφαλίσει την υγεία του μωρού της.

Τα μωρά συνήθως αποκτούν αυτό το βακτήριο τη στιγμή της γέννησής τους από τη μητέρα τους, το οποίο πήραν από τα τρόφιμα που εκείνη κατανάλωσε τελευταία.

Τότε, τι προκάλεσε αυτή την απειλητική για τη ζωή του μωρού ασθένεια;

Η αιτία ήταν τα αλλαντικά.

Τα αλλαντικά, τα τυριά και διάφορα άλλα εκλεκτά προϊόντα συνήθως σερβίρονται κρύα. Αυτά μπορεί να έχουν μολυνθεί από λιστέρια, ένα βακτήριο που μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία ψυγείου. Παρόλο που τα αλλαντικά είναι ασφαλή προς κατανάλωση για τους ενήλικες, οι έγκυες γυναίκες δεν θα έπρεπε να τα καταναλώνουν, γιατί τα μωρά στη μήτρα δεν έχουν το ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη λιστέρια.

Ακόμα και όταν το φαγητό είναι καλοψημένο κι αχνιστό, τα αλλαντικά όπως το ζαμπόν, η γαλοπούλα, και το σαλάμι, όπως επίσης και τα λουκάνικα, είναι επικίνδυνα για τις έγκυες γυναίκες.

Μπορεί η μηνιγγίτιδα του Ezra να πέρασε χωρίς ιδιαίτερη θεραπεία, η Lucinda ωστόσο λέει ότι θα μπορούσε να τον είχε χάσει. Μοιράστηκε την ιστορία της για να προειδοποιήσει τις άλλες έγκυες γυναίκες για την ασθένεια που αρρώστησε τόσο το γιο της.

Όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν αυτή την τρομακτική μόλυνση, ειδικά όταν καταναλώνουν αλλαντικά τα οποία πιθανόν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο στα μωρά.