• 26 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες- Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί σε όλη την Κρήτη (vid)

aa4dd-giofyros1

 

 

Με προβληματα και ταλαιπωρία για τους πολίτες συνεχίζεται η σημερινή μέρα εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στο Ηράκλειο οι αγρότες παραμένουν και ενισχύουν το μπλόκο στην περιοχή του Γιόφυρου
Όμως σήμερα το πρωί δόθηκαν στην κυκλοφορία δύο ρεύματα του της Εθνικής Οδού, προκειμένου να υπαρξει διευκόλυνση των οδηγών. Φυσικά οι διαμαρτυρίες από την πλευρά τους δε λείπουν. Οι αγρότες έχουν συγκεκριμένα αφήσει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος του Γιόφυρου, εχοντας αποκλείσει τον κόμβο (κάτω δηλαδή από την Ε.Ο.). Στο μπλόκο του Καρτερού, ο δρόμος κλείνει και ανοίγει περιοδικά. Για μισή ώρα είναι κλειστός και για μισή ώρα ανοικτός.

Σημειώνεται ότι σήμερα εφημερεύει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς το φόρτο στην κυκλοφορία του τμήματος στο Γιόφυρο. Για το μέλλον του συγκεκριμένου μπλόκου οι αγρότες θα αποφασίσουν στη διάρκεια της ημέρας. Οπως επισημαίνει ο προεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργος Τζωρτζάκης θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στο Ρέθυμνο τώρα, ο κόμβος του Ατσιπόπουλου θα κλείσει από τις 11 ως τη 1 το μεσημέρι, μέχρι…νεοτέρας. Παράλληλα, έχουν αποκλείσει και τους παράδρομους που οδηγούν στην παλαιά Εθνική οδό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Γιώργο Βενετάκη όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε από σημερα να ενταθεί ο αγώνας τους με κύρια την απόφαση τους, η Εθνική οδός να παραμένει κλειστή για περισσότερες ώρες. Στα Χανιά, μπλόκα υπάρχουν στον Κλαδισσό, και στα «Μεγάλα Χωράφια». Παράλληλα κτηνοτρόφοι των Χανίων προχώρησαν σε κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με φωτιές… χθες το βράδυ

Οι αγρότες μετά από τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών, παραμένουν από χθες στα μπλόκα στο Γιόφυρο και στην Εθνική Οδό Ηράκλειου – Ρεθύμνου στο ύψος του ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για το πότε θα αποχωρήσουν.

Χθες το βράδυ μάλιστα άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία στο Γιόφυρο, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις παραγωγικές τάξεις να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική τους για να σταλεί ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Η οργή και η αποφασιστικότητα τους είναι τέτοια ώστε δεν ελειψαν οι προειδοποιήσεις για ακόμη δυναμικότερες ενέργειες. Δια στόματος Πριάμου Ιερωνυμάκη έγινε λόγος ακόμη και για απόβαση στην Αθήνα. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι για όλα. Ενώ τόνισε πως ακόμη κι αν αποχωρήσουν κάποια στιγμή από τα μπλόκα, ανά πάσα στιγμή μπορούν να επανέλθουν το ίδιο δυναμικά!

 

www.creteplus.gr

Loading

Read Previous

Γιατί έκλεισε το easyFoodstore του Στέλιου Χατζηιωάννου μετά από μόλις 2 μέρες;;;

Read Next

Iρίνα Σάικ – Μπράντλεϊ Κούπερ: Αυτοκόλλητοι στο Σέντραλ Παρκ (εικόνες)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular