24χρονος λαουτιέρης στην Κρήτη ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικό που έσκασε στα χέρια του
veggalika

Ο 24χρονος λαουτιέρης βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη από την Κρήτη στο ΚΑΤ Αθηνών στην αίθουσα χειρουργείου όπου οι γιατροί έδωσαν τιτάνια μάχη μετά τον ακρωτηριαστικό τραυματισμό του.

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το χέρι του –παρά το σοβαρό τραυματισμό- να είναι λειτουργικό και να συνεχίσει τη ζωή του.

Τιτάνια μάχη στο χειρουργείο

Όπως δήλωσε μιλώντας στο neakriti.gr o διευθυντής του τμήματος Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του ΚΑΤ κ.Σπυρίδωνος «ο τραυματίας έχει βαρύτατο ακρωτηριαστικό τραυματισμό του δεξιού του χεριού με ελλείμματα δέρματος οστών, αγγείων, νεύρων κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα υγιή στοιχεία έτσι ώστε να είναι το χέρι λειτουργικό. Σε αυτή την περίπτωση έγινε ό,τι έπρεπε για να διατηρήσουμε το μήκος και το δέρμα των δακτύλων με μοσχεύματα».

Η λεπτή επέμβαση έγινε ανήμερα Δευτέρας του Πάσχα με τους χειρουργούς του ΚΑΤ να βρίσκονται στο πλευρό του ασθενούς και να παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της υγείας του. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ.Σπυρίδωνος δεν αποκλείεται να απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις στο μέλλον ώστε ο τραυματίας να μπορέσει να κινήσει όσο καλύτερα γίνεται το χέρι του.

Με δεδομένο όμως ότι ο 24χρονος έχει αδυναμία στο λαούτο η αγωνία κορυφώνεται για τον ίδιο που προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του τραυματισμού του και νοσηλεύεται σε θάλαμο του νοσοκομείου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Δίπλα του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα αγαπημένα του πρόσωπα που προσεύχονται να γίνει γρήγορα καλά και να επιστρέψει στην Κρήτη. Πάντως με αφορμή το περιστατικό ο κ.Σπυρίδωνος υπενθύμισε οι βλάβες από πυροτεχνήματα είναι ακρωτηριαστικές και βαριές και γι’αυτό ιδαίτερα οι αυτοσχέδιες κροτίδες θα πρέπει να αποφεύγονται.