25 χρόνια κάθειρξη για το άγριο φονικό του Όθωνα Ανδρουλιδάκη.
8887_469_355_160920_154545

Σε 25 χρόνια ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο 19χρονος σήμερα νεαρός για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστέιας κατά συναυτουργία για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Όθωνα Ανδρουλιδάκη.

othonas

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο 19χρονος θα οδηγηθεί σε ειδικό κέντρο κράτησης όπου μέχρι τα 25 του χρόνια είναι υποχρεωμένος να φοιτά στο σχολείο.

Νωρίτερα εισαγγελέας έδρας πρότεινε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ανθρωποκτονία σε βάρος του κατηγορουμένου.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ το δικαστήριο διέκοψε.

Ο 71χρονος Όθωνας Ανδρουλιδάκης, είχε βρεθεί κατακρεουργημένος μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες. Πριν από μερικούς μήνες η υπόθεση της άγριας δολοφονίας εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ως προς τον ενήλικα κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 21χρονο δις ισόβια. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας έκανε λόγο για ένα έγκλημα ιδιαίτερα σκληρό και βάναυσο.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο Βούλγαροι μαχαίρωσαν 57 φορές τον άτυχο συνταξιούχο με κίνητρο τη ληστεία. Μόλις 100 ευρώ βρήκαν στην τσέπη του παντελονιού του, τα οποία ξόδεψαν σε μπαράκια της περιοχής, τη νύχτα της δολοφονίας.

Ως προς την κτηνώδη δολοφονία, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Ο 21χρονος κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ισχυρίστηκε ότι ο ανήλικος ήταν εκείνος που μαχαίρωσε με αλλεπάλληλα χτυπήματα τον ηλικιωμένο. Τα αντίθετα ακριβώς ισχυρίζεται ο τελευταίος, μεταφέροντας την αποκλειστική ευθύνη της δολοφονίας στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του.

 

 

 

cretalive.gr