agkalia zevgari

Τον έρωτα, αυτόν τον άτιμο που όταν μας χτυπήσει περνάει από πάνω μας σαν σίφουνας και μας ισοπεδώνει, τον έχουμε αναλύσει σε εκατομμύρια άρθρα, σε βιβλία ανά τον κόσμο και γενικώς είναι ένα θέμα που ανέκαθεν μας απασχολούσε και γουστάρουμε να το αναπτύσσουμε.

Όπως επίσης και την αγάπη. Είτε αυτή είναι αληθινή ή ψεύτικη, αιώνια αλλά κι εφήμερη. Δύο συναισθήματα που από δυνατούς μας κάνουν ευάλωτους κι από μίζερους μας μετατρέπουν σε γενναιόδωρους.
Ο έρωτας όμως, έχει το κακό χούι να μας τυφλώνει και να μας κάνει να μη βλέπουμε πέρα απ´ τη μύτη μας πολλές φορές. Όλοι το ξέρουμε κι όλοι την έχουμε πατήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας έτσι.

Έχεις αναρωτηθεί αλήθεια τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στον σύντροφό σου, ώστε να καταλήξετε μαζί; Ήταν η ομορφιά του; Το μυαλό του; Τα λεφτά του; Μήπως όλα ή τίποτα απ´ αυτά;

Η ομορφιά, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα βασικό κριτήριο που σίγουρα μας απασχολεί όλους. Άλλους πολύ, άλλους λίγο. Τουλάχιστον στην πρώτη συνάντηση. Βάζεις μπροστά το υποκειμενικό σου γούστο και πας. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει κι ο αέρας που σου εκπέμπει ο άλλος. Αυτή η αύρα που λέμε; Βλέπεις αν ο άλλος πατάει γερά στα πόδια του, σημαίνει πως έχει ένα δυναμισμό.

Ο δυναμισμός άλλωστε δεν κρύβεται· ούτε κι η αδυναμία. Εν συνεχεία, το μυαλό είναι αυτό που στο τέλος σε γοητεύει στον άλλον και πάντα κερδίζει. Αν μάλιστα έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που σου προκαλεί θαυμασμό και κρέμεσαι απ´ τα χείλη του όταν μιλάει, τότε έδεσε η μαγιά.

Καμιά φορά ξέρεις, δεν έχει σημασία αν ο άλλος είναι πλούσιος ή φτωχός, μεγάλος ή μικρός, ψηλός ή κοντός. Σημασία έχει να σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Ν´ αρέσει σ’ εσένα, άσχετα αν δεν αρέσει στην παρέα.

Βέβαια, αν αρέσει και στην παρέα, κερδίζει κάποιο έξτρα μπόνους. Γιατί είναι ωραίο ο άνθρωπος που γουστάρεις να γίνεται συμπαθής στους φίλους και στην οικογένειά σου. Σ´ επιβεβαιώνει αυτή η κατάσταση και σ´ επιβραβεύει κατά έναν τρόπο. Νιώθεις περηφάνια και για εσένα και για την επιλογή σου.

Άλλωστε, το πιο ερωτικό πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι υπερήφανος για τον άνθρωπό σου. Πόσο ωραία αίσθηση! Να μην ντρέπεσαι να μιλήσεις για αυτόν ή να τον συστήσεις σε κάποιο φίλο. Να καμαρώνεις για ό,τι κάνει γιατί ξέρεις πως το κάνει σωστά και μετά από ώριμη σκέψη. Να μιλάτε ανοιχτά για τα πάντα, σαν να είστε οι καλύτεροι φίλοι.

Ακόμα κι αν ξέρεις πως αρέσει και σε άλλους και σκυλιάζεις απ´ τη ζήλια σου, κατά βάθος αισθάνεσαι περήφανος. Περηφανεύεσαι που αυτός ο άνθρωπος είναι μαζί σου και τον έχεις μόνο εσύ!

Τα χαρακτηριστικά αυτού του ανθρώπου είναι ότι σέβεται τον εαυτό του κυρίως κι έπειτα εσένα που είσαι μαζί του. Σε βάζει κορώνα στο κεφάλι του. Δε λέει μεγάλες κουβέντες και δε δίνει υποσχέσεις που δεν είναι σίγουρο πως μπορεί να κρατήσει. Μπορείς να τον συμβουλευτείς άφοβα.

Να μην ξεχνάς να τον θαυμάζεις και να τον σέβεσαι τον άνθρωπο αυτόν. Έχεις να μάθεις πολλά απ’ την ποιότητά του. Σίγουρα θα σε μάθει να σκέφτεσαι καλύτερα και να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, διαφορετική από αυτή που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια.

 

 

 

 

Loading