28χρονος είχε ρημάξει την Μεσαρά: Είχε κλέψει από εργαλεία μέχρι 2,5 τόνους ελαιόλαδο και κυψέλες!
xeiropedes

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν, χθες στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 13 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας.

Συνελήφθη, 28χρονος κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, την 29.12 προς 31.12.2015 σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από σπίτι ιδιοκτησίας 72χρονης, ποσότητα ελαιολάδου 400 κιλών, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι ο 28χρονος διέπραξε την ανωτέρω κλοπή.

Χθες το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 28χρονου καθώς και σε χώρους και ποιμνιοστάσιο που χρησιμοποιεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερείται την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή
αρχαίο μεταλλικό νόμισμα

2 ραβδιστικά μηχανήματα
2 ξυλοκοπτικά
2 τροχοί
2 σέγες κοπής μετάλλων
επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι
τριβείο
5 κρουστικά τρυπάνια
6 κομπρεσσέρ
δυναμό ραβδιστικού
πατητήρι με μοτέρ

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μελισσοκυψέλες με 120 πλαίσια, τα οποία είχε αφαιρέσει ο 28χρονος από αγροτεμάχιο 22χρονου και απέκρυπτε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σπίτι του αλλά και σε χωράφι που χρησιμοποιεί.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 28χρονος μαζί  άγνωστο άτομο ( το οποίο αναζητείται), κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου έως και 31.12.2015, είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Αναλυτικότερα, αφαίρεσαν από οικίες και αποθήκες διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, ποσότητα ελαιολάδου περίπου 2.500 κιλών, ποσότητα πετρελαίου 900 λίτρων, μελισσοκυψέλες και ηλεκτρική συσκευή (τηλεόραση),  η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.