ntomatesΗ έκτακτη και χωρίς προειδοποίηση 4ήμερη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών της Κρήτης, αφού αδυνατούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στις αγορές, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πρέπει άμεσα όλοι οι πολιτικοί του νησιού να δουν πολύ σοβαρά το θέμα του πλοίου ασφαλείας γιατί δεν μπορεί ο ένας πυλώνας της Κρητικής οικονομίας να είναι έρμαιο μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας (ΠΝΟ)

Μάλιστα, όπως μας είπαν παραγωγοί και επιχειρηματίες από το Τυμπάκι και την Ιεράπετρα, έχουν κλεισμένες συμφωνίες με πελάτες, τις οποίες αδυνατούν να εκπληρώσουν, εξ αιτίας της απεργίας.

Εκτός όμως από την αδυναμία αποστολής των οπωροκηπευτικών, υπάρχει και το πρόβλημα της παραγωγής, αφού τα προϊόντα που κόπηκαν από τα θερμοκήπια, θα παραμείνουν υποχρεωτικά σε ψυγεία μέχρι την Τρίτη, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν θα φθάσουν φρέσκα στις αγορές.

Η ζημιά στα οπωροκηπευτικά είναι τεράστια. Προχθές το βράδυ στα τελευταία, πριν την απεργία, δρομολόγια των πλοίων προς Πειραιά, οι ναυτιλιακές εταιρίες έδωσαν προτεραιότητα στις νταλίκες που μετέφεραν ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Στο μεταξύ, μεγάλη ζημιά υπέστησαν και οι ίδιες οι ναυτιλιακές εταιρίες αφού λόγω την ημερών του Πάσχα όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια ήταν γεμάτα και από επιβάτες και από αυτοκίνητα.

Loading