300 αρνιά έκαναν … φτερά από αποθήκη στις Μαλάδες
amnoerifia2-620x412

Καταδικάζουν οι κρεοπώλες του Ηρακλείου το περιστατικό συναδέλφου τους στη Μεσαρά ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων της περιοχής να μεταφέρει στο σφαγείο αρνιά χωρίς παραστατικά και ενώτια προφανώς εισαγόμενα τα οποία θα βαπτίζονταν ως ντόπια μετά τη σφαγή τους και θα προωθούνταν στην επιχείρηση του συλληφθέντα και από εκεί στους καταναλωτές χωρίς την αληθινή τους ταυτότητα.

O κρεοπώλης ισχυρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα παρανομίας και ότι δεν είχε προλάβει να βάλει τα ενώτια στα ζώα του ωστόσο αν μη τι άλλο ακούγεται περίεργο το να είναι ντόπιας εκτροφής δικά του και να μην τα πηγαίνει για σφαγή με ενώτια και παραστατικά ως όφειλε κι όπως πράττουν όλοι οι κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες

Όπως είπε στο Dream Fm και στην Πρωινή Πτήση ο πρόεδρος των κρεοπωλών του Ηρακλείου Μιχάλης Μαθιουδάκης ,αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα αλλά ωστόσο κάνουν κακό σε ολόκληρο τον κλάδο τους και γι αυτό τα καταδικάζουν ειδικά μάλιστα όταν προέρχονται από άτομα που εκπροσωπούν κρεοπώλες.

Ο ίδιος τονίζει με έμφαση πως πρέπει όσοι συνάδελφοι του ή κτηνοτρόφοι οδηγούν ζώα στα σφαγεία να μεριμνούν ώστε να φέρουν ενώτια και παραστατικά αφού χωρίς αυτά θεωρούνται ύποπτα από πολλές απόψεις.

Παράλληλα τόσο οι κρεοπώλες όσο και οι καταναλωτές που θέλουν ντόπιο αρνί δεν πρέπει να ξεχνούν να ελέγχουν τις σφραγίδες επάνω στα σφάγια. Όλα τα ελληνικά φέρουν τέσσερις -τιρκουάζ χρώματος- σφραγίδες ,μια ανά τεταρτημόριο του ζώου και μια στο μέσο του όπου αναγράφεται η ένδειξη “Ελλάς”.

Αντίθετα τα εισαγόμενα αμνοερίφια φέρουν πυροσφραγίδα χρώματος καφέ.

Άδειασαν τα ψυγεία επιχείρησης από 300 αρνιά

Την ίδια ώρα κι ενώ μαίνεται η “μάχη” της προμήθειας ντόπιου οβελία στην αγορά, σοκ προκάλεσε σε επιχειρηματία που διατηρεί αλυσίδα κρεοπωλείων στο Ηράκλειο η εικόνα του χώρου αποθήκευσης ,όπου φυλάσσει τα σφάγια του πριν τα διανείμει στα κρεοπωλεία του, καθώς βρέθηκε άδεια από αρνιά.

Άγνωστοι δράστες είχαν καταφέρει να αδειάσουν τα ψυγεία που υπήρχαν στο χώρο ,στην περιοχή των Μαλάδων , από 300 αρνιά και ποσότητα μοσχαρίσιου κρέατος.