35χρονος είχε ρημάξει τις εκκλησίες στην Κρήτη και πουλούσε τη λεία του
eklisia

Χειροπέδες πέρασαν σε 35χρονο χθες (10.07.2016) το απόγευμα στο Ρέθυμνο. Ο 35χρονος κατηγορείται για κλοπές σε ιερούς ναούς. Επιπλέον συνελήφθη και ένας 49χρονος κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση των κλοπιμαίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 08.07 άγνωστος δράστης, μπήκε σε Ιερό Ναό στο Ρέθυμνο και αφαίρεσε διάφορα εκκλησιαστικά είδη (Ιερό Ευαγγέλιο, Ποτήριο, Δισκάριο, Αστερίσκος, Λόγχη, Λαβίδα και κηροπήγια). Μετά από έρευνα, προέκυψε ότι ο 35χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή και συνελήφθη χθες (10.07.2016) το μεσημέρι.

Από την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε διαπράξει ακόμα δύο κλοπές σε Ιερούς Ναούς στο Ρέθυμνο αφαιρώντας διάφορα εκκλησιαστικά είδη (Ιερό Ευαγγέλιο, κάλυμμα Ευαγγελίου, Μέγα Ωρολόγιο, καντήλια, Μηνιαία Βιβλία), μέρος των οποίων βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιερείς.

Ο 35χρονος είχε καταφέρει να πουλήσει μέρος των κλοπιμαών, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 49χρονου καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 49χρονου βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία και αποδόθηκαν στους ιερείς.

H προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.