420 πέτρες αφαίρεσαν οι γιατροί από τα νεφρά 55χρονου ασθενούς- Τι έτρωγε και τις δημιούργησε ο οργανισμός του;
petres

 

 

 

 

 

 

Ένας 55χρονος από την Κίνα, ο κύριος He, ξύπνησε με φρικτούς πόνους σε ολόκληρο το κορμί του. Τον τελευταίο καιρό πάθαινε κολικούς στους νεφρούς, αλλά εκείνο το βράδυ οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Λιποθυμούσε και συνερχόταν. Ούρλιαζε και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν. Δεν μπορούσε να ουρήσει. Η οικογένεια του ανησύχησε και τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί εκεί στην επαρχία της ανατολικής Zhejiang της πόλης Dongyang, αμέσως τον έβαλαν στον τομογράφο. Αυτό που είδαν τους άφησε με το στόμα ανοιχτό. Μέσα στα νεφρά του υπήρχαν 420 πέτρες μικρότερες και μεγαλύτερες. Δεν καθυστέρησαν ούτε λεπτό.

η ομάδα του καθηγητή Wei Yubin

Ειδοποιήθηκε ο καθηγητής δρ Wei Yubin και αμέσως ξεκίνησε το χειρουργείο για να απομακρύνουν τις πέτρες από τα ήδη καταστραμμένα νεφρά. Η επέμβαση διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες. Ο καθηγητής δήλωσε αργότερα σε Κινέζικα Μέσα Ενημέρωσης: «οι 420 πέτρες που αφαιρέσαμε ήταν οι μεγάλες ας το πούμε. Υπήρχαν και άλλες μικρότερες που καταφέραμε να ρουφήξουμε με ένα ειδικό μηχάνημα.»

 

και άλλες πέτρες

Οι γιατροί θεωρούν ότι για αυτό που συνέβη ευθύνεται η διατροφή του κ. He. Έτρωγε καθημερινά μόνο τοφού και δεν έπινε καθόλου νερό. Η βάση του τοφού, είναι το ασβέστιο και αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού, δημιούργησε τις πέτρες στους νεφρούς. Το τοφού είναι ένα προϊόν σόγιας και εξαιρετικά διαδεδομένο στην Κίνα. Τελικά οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον ένα από τους 2 νεφρούς.

το τοφού και την έλλειψη νερού, θεωρούν υπεύθυνα, οι γιατροί

Πάντως το 2009, ένας γιατρός από την Ινδία αφαίρεσε 172155 πέτρες από το αριστερό νεφρό ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης που ξεπέρασε τις 5 ώρες. Καταγράφηκε μάλιστα και στο βιβλίο Γκίνες.

πηγη