5 συμπτώματα που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσετε…Αν τα έχετε τρέξτε αμέσως στον γιατρό
andras

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι περισσότεροι πόνοι δεν είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό, αλλά ορισμένα συμπτώματα θα πρέπει να ελεγχθεί. Δείτε ένα γιατρό, εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα:

Αδυναμία στα χέρια και τα πόδια

Αν έχετε αδύναμα ή μούδιασμα στο χέρι , στο πόδι, ή στο πρόσωπο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά αν είναι από τη μία πλευρά του σώματός σας.

Επίσης αν δεν μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, αισθάνεστε ζαλάδα, ή έχετε πρόβλημα με τα πόδια.

Πόνος στο στήθος

“Κάθε πόνος στο στήθος, ειδικά αν συνοδεύεται από εφίδρωση, πίεση, δύσπνοια, ή ναυτία, θα πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό αμέσως,” λέει ο Shilpi Agarwal, γενικός γιατρός στην Ουάσιγκτον, DC.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων ή καρδιακή προσβολή,

Πόνο στο πίσω μέρος του ποδιού

Αυτό μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός θρόμβου αίματος στο πόδι σας. Μπορεί να συμβεί αφού έχετε καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα: όπως σε ένα μακρύ ταξίδι αεροπλάνο, ή αν παραμείνατε στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αίμα στα ούρα

Αν έχετε αίμα στα ούρα σας και μπορείτε επίσης να αισθάνεστε πολύ πόνο στο πλευρό σας ή στην πλάτη σας, μπορεί να έχετε πέτρες στα νεφρά.

Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε ακτινογραφία.

Συριγμός

Τα αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως. Αν έχετε συριγμό, ή ακούτε ένα σφύριγμα όταν αναπνέετε, δείτε το γιατρό σας.

 

 

πηγή: iatropedia.gr