• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Νέα απάτη: Με πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα της «άδειασε» τον λογαριασμό

Κρήτη: Μπήκαν με το αγροτικό στο γήπεδο και προκάλεσαν ζημιές

Ηράκλειο: «Σκηνοθέτησε» κλοπή για να πάρει χρήματα από την ασφάλεια

Παρέμβαση Αυγενάκη για την ενίσχυση του ΑΤ Φαιστού και ΤΑΕ Μεσαράς κατά την τουριστική περίοδο

Κόβουν την πίτα τους οι Σύλλογοι της Κοινότητας Καμηλαρίου

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 5 Φεβρουαρίου

Απίστευτο: Ξήλωσαν καλαθάκια στον Άγιο Τίτο Τυμπακίου, έκλεψαν και λουλούδια καινουργιοφυτεμένα (Φωτο)

Ο Αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης στην Πρωινή Πτήση, για την πορεία των μεγάλων έργων αλλά και τις χρηματοδοτήσεις για τις αθλητικές υποδομές – Άκρως αποκαλυπτική η παρέμβαση Αθουσάκη

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

500.000 ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου Δήμου Μαλεβιζίου

arnaoutakis

Προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για την συντήρηση-αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μαλεβιζίου, συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε δημοτικούς δρόμους και κυρίως στη δημοτική οδό Αμμουδάρα-Λινοπεράματα, που σε συνδυασμό με την εκτέλεση του έργου της Δυτικής Περιμετρικής οδού Παγκρητίου Σταδίου που ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, θα εξυπηρετήσει και θα λειτουργήσει ως βασικός οδικός άξονας εισόδου-εξόδου της τουριστικά ανεπτυγμένης περιοχής της Αμμουδάρας αποσυμφορώντας την βεβαρημένη κυκλοφοριακά Λεωφόρος 62 Μαρτύρων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πρόκειται για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, με υπογραφή του πρώην Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι «θα υπάρξουν ανάλογες χρηματοδοτήσεις και σε άλλους δήμους της Κρήτης.

Εμείς θέλουμε να «τρέξουν» τα έργα αυτά, να απορροφήσουμε κονδύλια που ανήκουν στο νησί. Οπωσδήποτε αυτής της κατηγορίας έργα αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην ενδοχώρα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη δήλωσε:

«Υπογράψαμε σήμερα με τον κ. Αρναουτάκη μια πολύ σημαντική προγραμματική σύμβαση για να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για το Μαλεβίζι και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση των βασικών αξόνων του Γαζίου και της Αμμουδάρας, που έχει καταντήσει ένας «καρόδρομος». Με το έργο, θα ανακατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος, θα φρεζαριστεί, θα «πέσουν» καινούργια ασφαλτικά, θα φτιαχτούν νέα πεζοδρόμια κ.λ.π. Σε αυτή την σύμβαση θα υπάρξει και ένα κομμάτι που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, και αναφέρομε στον κεντρικό δρόμο Γαζίου, από το σημείο που ενώνεται με το δρόμο του ΒΟΑΚ μέχρι περίπου τη πλατεία του δημαρχείου. Αν περισσέψουν χρήματα, που θα εξαρτηθεί για παράδειγμα από την έκπτωση στο έργο, θα φτιάξουμε και τον κεντρικό δρόμο στο Τσαλικάκι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την προσπάθεια που έκανε και αυτός, για να τελειώνουμε γρήγορα αυτή την διαδικασία, να προλάβουμε την τουριστική σεζόν. Αυτό είναι το άγχος μας, γιατί αν αρχίσει η τουριστική περίοδος που αναμένεται να είναι καλή, τότε θα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί το έργο χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

Στην σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, η πολιτικός μηχανικός Περιφέρειας Κρήτης Γιάννα Μαραγκάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φίλιππος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΟΚΑΠΑΜ Γιώργος Μαρκατάτος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.

    Read Previous

    Τους έκοψαν τη μοναδική σύνταξη που έπαιρναν!Αφησε σημείωμα κατά του ΙΚΑ και βούτηξε στο κενό με το γιο της

    Read Next

    Δήλωση του Παντελή Μουρτζανού µετά την απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular