60 Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης, αξίας £ 12 εκατομμυρίων
vintage-old-cars-allabout.gr_-650x400

Ακόμα και σήμερα, όταν όλος ο κόσμος έχει χαρτογραφηθεί από το GPS, εξακολουθούν να υπάρχουν κρυμμένοι πολύτιμοι θησαυροί για να ανακαλυφθούν.

Τα εγγόνια του επιχειρηματία Roger Baillon ανακάλυψαν ότι η συλλογή των 60 ρετρό αυτοκινήτων από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1950 που ήταν παρατημένα και σκούριαζαν σε υπόστεγα, στην φάρμα της οικογένειας στη δυτική Γαλλία θα μπορούσαν να αξίζουν £ 12.000.000 ίσως και περισσότερο σε δημοπρασία.
Στη συλλογή των αμαξιών υπάρχουν και τα εξής, ένα Talbot-Lago που κατείχε πριν ο Αιγύπτιος βασιλιάς Φαρούκ, μια Ferrari που είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα μιας ταινίας με την Jane Fonda, ακόμη υπάρχει και μια σπάνια Maserati.
Ο Baillon είχε την πρόθεση να χτίσει ένα μουσείο με τη συλλογή των αυτοκινήτων του, τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως αναμενόταν, έτσι αναγκάστηκε να πουλήσει 50 αυτοκίνητα και το υπόλοιπο της συλλογής ξεχάστηκε.
Η συλλογή θα τεθεί σε πλειστηριασμό στο Παρίσι, στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Αν κάποια από τα αυτοκίνητα κριθούν ακατάλληλα για την ανακατασκευή τους θα πωληθούν για ανταλλακτικά.

vintage old cars allabout.gr 2

Αυτό γεγονότα σαν και αυτά δεν συμβαίνει αρκετά συχνά ! “Πιστεύω, πως επέλεξα το επάγγελμα μου για ανακαλύψεις όπως αυτές . Ναι , αυτός είναι πραγματικά ένας θησαυρός”, είπε ο Artcurial Motorcars διευθυντής της Matthieu Lamoure.Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.gr

Facel Vega (Αριστερά) και ένα Talbot-Lago (Δεξιά)

Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.gr

Μια vintage Ferrari (αριστερά) , που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα ταινίας με την Jane Fonda, και μια Maserati A6G 200 Grand Sport Berlinetta Frua (δεξιά) , ένα από τα μόλις τρεις στον κόσμο.

Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.gr

Ferrari 250 GT California SWB. Η Ferrari είναι ένα θρυλικό όνομα στον κόσμο του αυτοκινήτου και αυτό το αυτοκίνητο είναι μοναδικό. Μόνο 37 αυτοκίνητα αυτού του μοντέλου κατασκευαστήκαν,  καθιστώντας το εξαιρετικά σπάνια. Κάθε αυτοκίνητο του αυτού του μοντέλου έχει τεκμηριωθεί προσεκτικά από τους ιστορικούς και αυτό θεωρήθηκε ως χαμένο. Ευτυχώς το βρήκαμε, αναφέρει ο Lamoure.

Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.gr

Μια Talbot – Lago T26 Cabriolet που κάποτε ανήκε στον Αιγύπτιο βασιλιά Φαρούκ

Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.gr

Hispano Suiza H6B Cabriolet Million

Ιστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.grΙστορικά αυτοκίνητα βρέθηκαν μετά από 50 χρόνια εγκατάλειψης allabout.gr

allabout.gr