9 μέρες χωρίς κρούσμα το νησί μας: Πάνω από 250 αρνητικά τεστ
Ξεπέρασαν τα 1050 δείγματα που έχει ελέγξει το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μόλις 14 από αυτά να είναι θετικά. Στην Κρήτη έχουμε 15 κρούσματα κορωνοϊού όμως ένας ασθενής στα Χανιά είχε πάει σε ιδιωτική κλινική και ο έλεγχος του δείγματος είχε γίνει στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Επίσης στο εργαστήριο είχαν διαγνωστεί δύο θετικά δείγματα σε επανέλεγχο που είχε γίνει σε ήδη ασθενείς με κορωνοϊό μετά τις 14 μέρες που είχαν περάσει σε απομόνωση. Το ένα μάλιστα ήταν στην 63χρονη ασθενή από την Αργεντινή που μόλις χθες κατάφερε να βγει από την ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου καθώς τα επόμενα δύο δείγματα που εξετάστηκαν από την ασθενή ήταν αρνητικά. Το δεύτερο θετικό σε επανέλεγχο κρούσμα ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα που υπήρξε στο νησί.

Το τελευταίο θετικό δείγμα σε ασθενή που είχε μεταβεί σε νοσοκομείο της Κρήτης ήταν του 48χρονου ναυτικού από χωριό του Ρεθύμνου στις 6 Απριλίου. Από τότε και έχοντας περάσει 9 μέρες όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί, περισσότερα από 250 ήταν αρνητικά. Αυτό αποδυκνύει με τον καλύτερο τρόπο την χαμηλή διασπορά του κορωνοϊού στην Κρήτη, όμως όπως λένε οι ειδικοί αυτό δεν σημαίνει τίποτα και μπορεί ένα λάθος να αλλάξει αυτή την εικόνα.

 

Πηγή