90χρονος στην Μεσαρά «έσβησε», την μέρα του θανάτου της γυναίκας του…
90χρονος στην Μεσαρά «έσβησε», την μέρα του θανάτου της γυναίκας του
90χρονος στην Μεσαρά «έσβησε», την μέρα του θανάτου της γυναίκας του

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο: Η μέρα της «αναχώρησης», την περασμένη εβδομάδα  στο Απεσωκάρι Δήμου Γόρτυνας, της 89χρονης Ειρήνης Μελαμπιανάκη η οποία ήταν κατάκοιτη τα τελευταία χρόνια, προκάλεσε τόσο  ισχυρό σοκ στον 90χρονο σύζυγο της Αντώνη που «έσβησε» κι αυτός λίγες ώρες μετά από την γυναίκα του, ακολουθώντας την στο θάνατο!

Για το ηλικιωμένο ζευγάρι που πέρασε γύρω στα 70 χρόνια μαζί, μια ολόκληρη ζωή, αποκτώντας τρία παιδιά- δύο κόρες και ένα γιό- που τους χάρισαν εγγόνια, ο τελευταίος μήνας του 2020 έγραψε τον κοινό επίλογο της πολύχρονης συμβίωσης τους, με το «τέλος», από μια απίστευτη συγκυρία της μοίρας, να γράφεται την ίδια μέρα και για τους δύο.

Διπλή απώλεια

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος της 89χρονης, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα στην ίδια μέρα θα πέθαινε και ο σύζυγος της. Ο 90χρονος αισθάνθηκε αρχικά μια έντονη αδιαθεσία, «χάνοντας το χρώμα του» κάτι που έκανε τους οικείους τους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ωστόσο, αφού ο ηλικιωμένος άνδρας «έσβησε» αιφνιδίως κι ενώ δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της κηδείας της γυναίκας του!

«Η Μικρή Βουλή»

Το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα αγαπημένο από τους συγχωριανούς του στο Απεσωκάρι όπου ο Αντώνης και η Ειρήνη Μελαμπιανάκη διατηρούσαν για χρόνια, στον κεντρικό δρόμο, το «Καφεπαντοπωλείο Η ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ» το οποίο λόγω και του… ιδιαίτερου τίτλου του είχε γράψει τη δική του ιστορία στην περιοχή, με την ταμπέλα του να είναι πολύ-φωτογραφημένη  από διερχόμενους  για το «ξεχωριστό όνομα» του μαγαζιού.

Ο Α. Μελαμπιανάκης μπροστά στη… Μικρή Βουλή

Συγκίνηση

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στην Εκκλησία του Απεσωκαρίου τελέστηκε η επικήδειος ακολουθία, σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης καθώς η διπλή απώλεια του ζευγαριού ήταν εντελώς απρόσμενη για όλους και ιδιαίτερα τους στενούς συγγενείς που αποχαιρέτησαν συγχρόνως πατέρα & μάνα, παππού & γιαγιά, που «έφυγαν μαζί» την ίδια μέρα από τη ζωή.

Μηνύματα

Τα μηνύματα που έλαβαν τα παιδιά τους, από πολύ κόσμο, ανάμεσα τους και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού -τα οποία ευχαρίστησαν, συγκινημένοι, μέσα από την ψυχή τους- ήταν πολλά.

Όπως έγραψε μια ανιψιά του ζευγαριού: «Στον θείο μου και την θεία μου που μόνο καλά έχω να θυμάμαι: Μια πρόσκληση έστειλε ο Θεός, με παραλήπτη δύο, για θέση στον παράδεισο γεμάτη μεγαλείο/Σύμφωνους βρήκε και τους δυό, πιαστήκαν χέρι-χέρι ,μαζί να ταξιδέψουνε για τ΄ουρανού τα μέρη/Σε μας εράγισε η καρδιά, μα στο «ψηλό περβόλι», τραπέζι στρώσαν γιορτινό, οι συγγενείς μας όλοι!/Να υποδεχτούνε δυό ψυχές, που σ΄όλη τη ζωή τους, σ΄ότι είχε αξία φρόντισαν, να μπει η υπογραφή τους/Κυλάει του χρόνου ο ποταμός, μα απ΄ το μυαλό δε σβήνει/τέτοια ιστορία σπάνια, Αντώνης και Ειρήνη!».

Ένα άλλο μήνυμα έγραφε: «Ήταν και θα είναι στις καρδιές όλων μας. Η Ειρήνη της αγάπης, της υπομονής και της αστείρευτης καλοσύνης. Ο Αντώνης της χαράς και του γέλιου. Καλό τους ταξίδι στην αιώνια γαλήνη».

Η είδηση συγκλόνισε όσους ήξεραν το ζευγάρι- χαρακτηριστικές οι γραμμές που ακολουθούν: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα παιχνίδια της μοίρας… Πρώτα φεύγει εκείνη και λίγες ώρες αργότερα, «με μια καμπάνα» που λένε, φεύγει ο σύντροφος της, λες και ήξερε πως δεν θα μπορούσε πια να είναι μαζί της με άλλο τρόπο παρά μόνο στην αιωνιότητα… Κάποιοι θα το ονομάσουν τύχη, κάποιοι μοίρα, κάποιοι έρωτα…».

 

 

apopsilive.gr