• 25 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Σοκαριστικό βίντεο στα χέρια των Αρχών – Η εμπλοκή του όπλου απέτρεψε μακελειό έξω από νυχτερινό κέντρο

Βασίλης Καλογήρου: Η οικογένεια καταγγέλλει απαγωγή και δολοφονία

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Vinkmag ad

ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι εδώ», η απάντηση Κασσελάκη στο «μπλόκο» της ΚΕ – Τα αναπάντητα ερωτήματα της επόμενης ημέρας

Vinkmag ad


«Μπλόκο» στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με ψήφους 138 υπέρ σε σύνολο 151 παρόντων μελών, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με εντάσεις, καταγγελίες και διαρκείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων. «Είμαι εδώ, η φωνή μας είναι το συνέδριο» ανέφερε σε μια λακωνική του ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, παραπέμποντας στο Συνέδριο του κόμματος, 8 με 10 Νοεμβρίου, όπου θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος επικράτησε ένταση έξω από το ξενοδοχείο, καθώς ήταν έντονες οι αποδοκιμασίες υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη. Αυτό δεν είναι Αριστερά, μπλόκαραν τη δημοκρατία, είναι φράσεις που ακούστηκαν εν μέσω αποδοκιμασιών προς στελέχη των 87.

Αναπάντητα ερωτήματα ως προς τη διαδικασία

Επί σεναρίων στο Συνέδριο μπορούν να ανατραπούν τα πάντα. Η πλευρά των 87 θα λέει ότι με βάση αυτή την απόφαση ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη πλευρά θα λέει ότι ποιος και με ποιον τρόπο εφαρμόζει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δηλαδή μένουν ακόμα να απαντηθούν κάποια ερωτήματα ως προς τη διαδικασία, σεε σχέση με το ποιος εφαρμόζει αυτή την απόφαση, τι θα γίνει όταν θα συνεδριάσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα λάβει τις αποφάσεις, με προθεσμία μέχρι τις 24 του Οκτώβρη για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Στη συνέχεια θα κριθεί ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να είναι υποψήφιοι.

Το συνέδριο, συγκαλείται εκτάκτως λόγω της μομφής στην Κεντρική Επιτροπή στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, για να εγκρίνει υποψηφιότητες. Αν θελήσουν οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη να θέσουν το θέμα «εγκρίνεται ή απορρίπτεται η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη», έπονται άλλα δεδομένα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή μίλησε για δύσκολη συνεδρίαση και προσπάθεια υπονόμευσης. «Περφρουρήσαμε το βασικό δικαίωμα κομμάτων αριστεράς να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα. Απαράδεκτο μέλη να δηλώνουν ότι απουσιάζουν, τόνισε επισημαίνοντας: «Η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει». Στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

«Η σημερινή απόφαση της ΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος», δήλωσε εξερχόμενος ο Χρήστος Σπίρτζης.«Μετά από περιπέτεια 11 μηνών  ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα σειρά έχουν ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο για όλα όσα έχει χτυπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας προς τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός κυβερνητικός πόλος». 

Ερωτηθείς εάν η ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής χρειαζόταν την απόλυτη πλειοψηφία του οργάνου, απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πως αφενός πρόκειται για “τροπολογία” και αφετέρου ότι « περιγράφεται καθαρά στο καταστατικό το όπως γίνονται οι ψηφοφορίες εφόσον υπάρχει συντριπτική πλειοψηφία του οργάνου». Σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Συνέδριο, δήλωσε ότι δεν γίνεται γιατί η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου, δηλαδή προηγείται του συνεδρίου».

Νωρίτερα, την πρόταση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ενώ νωρίτερα πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε στην επιτροπή δεοντολογίας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.

Από τη συνεδρίαση απείχε και ο Παύλος Πολάκης που ξεκινά προεκλογική περιοδεία στην Κρήτη, ενώ όπως δήλωσε: «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται. Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τιμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες»..

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γεωργία Λοτσοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Πώς έχει επηρεάσει η ακρίβεια τις διατροφικές συνήθειες σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ

    Read Next

    Τρίπολη: Δράσεις του ΕΚΑΒ για την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular