• 5 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος, ακρωτηριάστηκε ο 25χρονος

Αυτοκτονίες: Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη

Στα «μαύρα» σκοτάδια ο Κόκκινος Πύργος και το μισό Τυμπάκι

Kρήτη: Συνελήφθη 39χρονος για απειλή και εκδικητική πορνογραφία – Καταδίωκε την πρώην σύντροφό του από το 2023

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο ληστής με το μαχαίρι που εισέβαλε σε ζαχαροπλαστείο και καφετέρια

Στο Βενιζέλειο 11χρονο παιδάκι με τη μητέρα του μετά το τροχαίο στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο ΠΑΓΝΗ… Ενός λεπτού σιγή από τους χειρουργούς στη μνήμη του μικρού Άγγελου

Hράκλειο: Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, «χτύπησε» δίκυκλο και εγκατέλειψε τους δύο τραυματίες

Σεισμοί: Ενημερωνόμαστε και διατηρούμε την ψυχραιμία μας (Βίντεο)

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηρακλείου – Μεσαρά – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο

Εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers



Αξιοποιήστε ότι κρέας σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers με λίγα υλικά και σε λίγα μόνο λεπτά. Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Υλικά:

125 γρ. κοτόπουλο, που έχει περισσέψει

125 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια, που έχει περισσέψει

100 γρ. mix τυριών

100 γρ. μουστάρδα, απαλή

2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο και την μπριζόλα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το mix τυριών, τη μουστάρδα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.
  4. Πιέζουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει λείο.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση κάθετα στη μισή μεριά της σφολιάτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.
  6. Πατάμε με τον πλάστη ώστε να κολλήσει η σφολιάτα με τη γέμιση και να γίνει λεπτή η πίτα.
  7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
  8. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  9. Μεταφέρουμε σε 2 δόσεις τα κρεατοπιτάκια, και ψήνουμε για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Αλκ. Στεφανής στο ΕΡΤNews: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητες, δεν είναι στην ατζέντα των συζητήσεων με την Τουρκία

    Read Next

    Πώς θα κλείνονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς – Τι διευκρινίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular