• 4 Φεβρουαρίου, 2025

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα μεριμνεί για να καταστεί η Μέση Ανατολή μία βιώσιμη περιοχή για όλους


Επίσκεψη στο Κατάρ, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Μετά τις συναντήσεις, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Κλείνει ένας σημαντικός κύκλος παρουσίας της ελληνικής διπλωματίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Προ ολίγων ημερών με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, χθες με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό.

Και αύριο με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Υπουργό Εξωτερικών. Ένας σημαντικός κύκλος επαφών, ο οποίος ακριβώς αποτυπώνει το σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο διαθέτει η Ελλάδα στην περιοχή.

Η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και να ανταλλάξω απόψεις με τον Πατριάρχη Θεόφιλο για την κατάσταση του Πατριαρχείου, για την κατάσταση της ελληνορθόδοξης κοινότητας και να συζητήσουμε για το μέλλον στην περιοχή.

Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα διοχετευθεί στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή, η μεγάλη μας μέριμνα είναι να εδραιωθεί η συμφωνία της εκεχειρίας στην περιοχή και να καταστεί η Μέση Ανατολή μία βιώσιμη περιοχή για όλους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ευρωπαϊκή Άμυνα και διατλαντικές σχέσεις στο μενού της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

    Read Next

    Συνεχίζεται το μπαράζ σεισμών στις Κυκλάδες – Πάνω από 500 δονήσεις από την αρχή του φαινομένου

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular