• 24 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Κρήτη: Σκηνές από ταινία θρίλερ στο κέντρο της πόλης με γυμνό άντρα που κρατούσε ματωμένο τσεκούρι και μπαλτά

Κρήτη: Πώς το τσουχτερό κρύο επηρεάζει ελιές, αμπέλια και κηπευτικά

Κρήτη: Ο Χάρος βγήκε παγανιά-Φόρτωσε το όχημα με φιάλες και βγήκε στον…δρόμο

Σύλληψη δύο 16χρονων για πορνογραφία ανηλίκων -Επεργάζονταν φωτογραφίες συμμαθητριών τους με τεχνητή νοημοσύνη

Εξιχνιάστηκαν δύο απόπειρες κλοπής σε φαρμακεία του Ηρακλείου – Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης

Βασίλης Καλογήρου: Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ρούχα και τα νύχια του

Vinkmag ad

ΛΔ Κονγκό: Δεκάδες ασθενείς με mpox που νοσηλεύονταν στην απομόνωση διέφυγαν από το νοσοκομείο της Γκόμα για να γλιτώσουν από τις μάχες

Vinkmag ad


Δεκάδες ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τη νόσο mpox (πρώην «ευλογιά των πιθήκων») και νοσηλεύονταν σε απομόνωση στο νοσοκομείο της Γκόμα, έφυγαν λόγω των μαχών στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η ένοπλη, αντικυβερνητική οργάνωση Μ23, που υποστηρίζεται από τη Ρουάντα, προωθείται και πάλι στην επαρχία του Νότιου Κίβου από την Τετάρτη, έπειτα από μια διακοπή μερικών ημερών στις επιχειρήσεις της και αφού κατέλαβε την Γκόμα, στη γειτονική επαρχία του Βόρειου Κίβου, στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου είχαν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 1.348 κρούσματα της mpox στη ΛΔ του Κονγκό. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι θάνατοι.

«Η ΛΔ του Κονγκό είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη mpox», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ. Υπογράμμισε ότι το Κίβου είναι στο επίκεντρο της επιδημίας της θανατηφόρας παραλλαγής 1b της mpox, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Νότιο Κίβου το 2023. Λόγω των μαχών μεταξύ του στρατού και του κινήματος Μ23, ορισμένα νοσηλευτικά ιδρύματα αναγκάστηκαν να κλείσουν ενώ άλλα λεηλατήθηκαν, κυρίως στην Γκόμα και στα περίχωρά της. «Από τους 143 ασθενείς με mpox που νοσηλεύονταν στην απομόνωση στην Γκόμα, οι 128 έφυγαν, φοβούμενοι για τη ζωή τους», διευκρίνισε.

Μόνο 15 ασθενείς παρέμειναν στην απομόνωση.

Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι 70.000 καταλύματα έκτακτης ανάγκης και προσφυγικοί καταυλισμοί καταστράφηκαν λόγω των επιχειρήσεων του Μ23 στην Γκόμα και τη Μινόβα, στο Βόρειο και το Νότιο Κίβου αντίστοιχα, με αποτέλεσμα 350.000 εκτοπισμένοι να μην έχουν πού να πάνε. «Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι άνθρωποι είχαν βρήκαν καταφύγιο σε εκκλησίες, σχολεία και νοσοκομεία» είπε η εκπρόσωπος Εουτζίν Μπιούν. «Η κρίση επιδεινώνεται καθώς οι άνθρωποι φεύγουν προς ζώνες όπου δεν μπορεί να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ο Κιρ Στάρμερ συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για την προσεχή επίσκεψή του στις ΗΠΑ

    Read Next

    Ικανοποίηση αγροτών μόνο για το πετρέλαιο – Συνεδριάζουν αύριο προτείνοντας συνέχιση του αγώνα με διάφορες δράσεις

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular