Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Ωραία φάγαμε χθες, το ευχαριστηθήκαμε, περάσαμε όμορφα με φίλους αλλά μετά από τόσο κρέας είναι σήμερα η κατάλληλη μέρα για να αποτοξινωθούμε και να ισορροπήσει έτσι ο οργανισμός!
Σήμερα με τη βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη αλλά και του Τάσσου Αντωνίου σας έχουμε δυο έξυπνες και νόστιμες ιδέες για να αποτοξινώσουμε το σώμα μας με… γευστικό τρόπο.
Αντιοδειξωτική λεμονάδα με τζίντζερ!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
20 γρ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι
20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι το νερό, τον χυμό από το λεμόνι, το μηλόξιδο και το μέλι με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέλι με τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ σε φέτες και το προσθέτουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα ή σερβίρουμε αμέσως με παγάκια.
Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com
Σαλάτα κινόα
Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1 καρότο σε καρέ
1 αγγούρι σε καρέ
1 ντομάτα ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι baby σπανάκι
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
1 κ.γλ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους σπόρους κινόα σε κόσκινο και τους ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό. Πρέπει το νερό να τρέχει καθαρό. Σε κατσαρολάκι βάζουμε νερό και ρίχνουμε τη κινόα. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, σε μέτρια φωτιά, ίσα να κοχλάζει.
Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 – 20 λεπτά. Η κινόα είναι έτοιμη όταν έχει απορροφήσει το νερό, έχει φουσκώσει και έχει μαλακώσει, χωρίς όμως να χάσει την τραγανή υφή. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.
Προσθέτουμε καρότο, αγγούρι, ντομάτα, baby σπανάκι, μαύρες σταφίδες, φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι, τον χυμό του λεμονιού, και παρθένο ελαιόλαδο. Προαιρετικά προσθέτουμε ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης και ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε ξανά για να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ.
Δείτε το βίντεο του Τάσσου Αντωνίου:
Περισσότερες συνταγές στο mamapeinao.gr