• 24 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Μεσαρά: Ασυνείδητοι σκόρπισαν φόλες στον Άγιο Θωμά- Έβαλαν το δηλητήριο σε μπολάκι με γάλα

Απίστευτη παρεξήγηση στο Ηράκλειο: Φοβήθηκε ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο της λόγω της υπόθεσης των Τεμπών

Κάθε δεύτερη μέρα η υδροδότηση της κοινότητας Άνω Ακρίων, λόγω βλάβης σε γεώτρηση

Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου (με Λυκειακές Τάξεις)

Νέα απάτη: Δήθεν κάρτα για μετακινήσεις με το αστικό ΚΤΕΛ για 6 μήνες

Κρήτη: Ανήλικος ο δράστης των πυροβολισμών έξω από κέντρο διασκέδασης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 24 Φεβρουαρίου

Απεργιακή συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις Μοίρες

Κρήτη: Συνελήφθη ο 32χρονος που είχε «ρημάξει» αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα

Κρήτη: 20.000 ευρώ θα πληρώσει η οικογένεια για ελικόπτερο στην αναζήτηση του αγνοούμενου τουρίστα

Vinkmag ad

Αποτοξίνωση μετά την Τσικνοπέμπτη! Αντιοξειδωτική λεμονάδα με τζίντζερ και σαλάτα κινόα

Vinkmag ad



Ωραία φάγαμε χθες, το ευχαριστηθήκαμε, περάσαμε όμορφα με φίλους αλλά μετά από τόσο κρέας είναι σήμερα η κατάλληλη μέρα για να αποτοξινωθούμε και να ισορροπήσει έτσι ο οργανισμός!

Σήμερα με τη βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη αλλά και του Τάσσου Αντωνίου σας έχουμε δυο έξυπνες και νόστιμες ιδέες για να αποτοξινώσουμε το σώμα μας με… γευστικό τρόπο.

Αντιοδειξωτική λεμονάδα με τζίντζερ!

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. νερό

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

20 γρ. μηλόξιδο

1 κ.σ. μέλι

20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι το νερό, τον χυμό από το λεμόνι, το μηλόξιδο και το μέλι με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέλι με τα υπόλοιπα υλικά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ σε φέτες και το προσθέτουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα ή σερβίρουμε αμέσως με παγάκια.

Δείτε όλες τις συνταγές στο akispetretzikis.com

Σαλάτα κινόα

Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1 καρότο σε καρέ
1 αγγούρι σε καρέ
1 ντομάτα ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι baby σπανάκι
1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
1 κ.γλ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τους σπόρους κινόα σε κόσκινο και τους ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό. Πρέπει το νερό να τρέχει καθαρό. Σε κατσαρολάκι βάζουμε νερό και ρίχνουμε τη κινόα. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, σε μέτρια φωτιά, ίσα να κοχλάζει.

Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 – 20 λεπτά. Η κινόα είναι έτοιμη όταν έχει απορροφήσει το νερό, έχει φουσκώσει και έχει μαλακώσει, χωρίς όμως να χάσει την τραγανή υφή. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.

Προσθέτουμε καρότο, αγγούρι, ντομάτα, baby σπανάκι, μαύρες σταφίδες, φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι, τον χυμό του λεμονιού, και παρθένο ελαιόλαδο. Προαιρετικά προσθέτουμε ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης και ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε ξανά για να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ.

Δείτε το βίντεο του Τάσσου Αντωνίου:

Περισσότερες συνταγές στο mamapeinao.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Προτεραιότητα η αεράμυνα στο Αιγαίο και στον Έβρο

    Read Next

    Eξιχνιάστηκαν κλοπές σε ελαιοτριβείο και συνεργείο στην Ηλεία

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular