Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης: Η ταπεινή μοναχή που άγγιξε ψυχές και προείδε τα έσχατα (Βίντεο)

Πρωτοετείς μεν φοιτητές στην ειδικότητα Μαγειρική Τέχνη, αλλά οι Μουσταφά Γιουρούκ και Άννα Κυριακίδου κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις και να πάρουν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, στο πλαίσιο της 11ης Έκθεσης Expotrof.
Οι συνταγές ήταν πρότυπες και στόχος -με το «Εκμέκ καριόκας Ξάνθης» και το «Θρακιώτικο ριζότο»- ήταν να αναδειχθούν τοπικά προϊόντα της περιοχής.
Η Ισμήνη Ιμαμίδου, διευθύντρια μαθητείας ΔΥΠΑ ΕΠΑΣ Ξάνθης ανέφερε σχετικά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3:
«Εδώ φιλοξενούμε επτά ειδικότητες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που έχουμε, ενώ είναι εδώ τα απιδιά και σπουδάζουν, δουλεύουν παράλληλα και πληρώνονται και είναι και ασφαλισμένοι. Μετά το τέλος της πρακτικής το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών απορροφάται από την αγορά εργασίας, ή μένει στον ίδιο εργοδότη».
Ο Κώστας Κηπουρός, εκπαιδευτικός μαγειρικής τέχνης, ανέφερε: «Αυτός ήταν ο στόχος μας, συζητήσαμε για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε και επιλέξαμε να είναι όλα τοπικά», ενώ με τη σειρά της η Ουρανία Κουκουσολάτου, εκπαιδευτικός μαγειρικής τέχνης στάθηκε στην απαιτητικότητα του διαγωνισμού. «Γενικώς ήταν απαιτητικός ο διαγωνισμός, είχαν τους κριτές από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, που έκριναν τη γεύση, αλλά ταυτόχρονα είχαν άλλους κριτές για το πώς ήταν στημένα τα παιδιά, η παρουσία τους».
Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος