• 29 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Γυναίκα πήγε για αξονική και πέθανε λόγω της… βαφής των μαλλιών της

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Μαρτίου

Κρήτη: Τους αναζητούσαν και τους βρήκαν νεκρούς στο σπίτι τους

Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση 18χρονου μετά από επίθεση παρέας ανηλίκων

Θλίψη στην Κρήτη: Για τον 44χρονο Γιώργο Καμπουράκη άφησε πίσω του τρία παιδιά

Μεσαρά: Άγρια επίθεση 18χρονου σε 19χρονο στην πλατεία του χωριού – Του έσπασε τα δόντια

Νέα τραγωδία τρακτέρ: Νεκρός άνδρας που τον καταπλάκωσε το αγροτικό μηχάνημα

Κρήτη: Χτύπησε την σύζυγό του, πήρε το μόλις 8 ημερών βρέφος κι έφυγε με το αυτοκίνητο!

Βίντεο ντοκουμέντο: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε ατύχημα, χτυπώντας ΙΧ με νεαρούς

Βαρύ πένθος στην Κρήτη για τον 33χρονο Βασίλη που βρέθηκε νεκρός στο πλοίο

Γυναίκα πήγε για αξονική και πέθανε λόγω της… βαφής των μαλλιών της

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 28 Μαρτίου

Vinkmag ad

Μπακαλιάρος στο air fryer με σκορδαλιά

Vinkmag ad



Η αναζήτηση για συνταγές πιο ελαφριές, χωρίς πολύ λάδι δεν σταματά και ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε διαφορετικά ακόμα και παραδοσιακά πιάτα. Αν είστε λάτρεις του μπακαλιάρου σκορδαλιά, αλλά αναζητάτε έναν τρόπο να γλιτώσετε το πολύ λάδι στο μαγείρεμα ίσως η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ψήσιμο στο air fryer να σας λύσει τα χέρια.

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μπακαλιάρο στο air fryer με σκορδαλιά

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Για τον μπακαλιάρο

  • 425 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο, κατεψυγμένο και ξαλμυρισμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μπίρα, ξανθιά
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σκορδαλιά

  • 400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τα παντζάρια
  • 450 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Πώς θα τον φτιάξετε

Για τον μπακαλιάρο

  • Η φριτέζα αέρος που χρησιμοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη συνταγή έχει ορθογώνιο κάδο, χωρητικότητα 8 λίτρα και ισχύ 1700 Watt.
  • Κόβουμε σε μια επιφάνεια κοπής τον μπακαλιάρο σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 2×4 εκ.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και τα απλώνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάνε παντού.
  • Στρώνουμε αρκετό απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί, μεταφέρουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία.
  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την μπίρα, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και 1 πρέζα αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα κουρκούτι.
  • Ρίχνουμε τη φρυγανιά σε ένα μικρό ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Περνάμε διαδοχικά ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρώτα από το κουρκούτι, τινάζοντας το περιττό, μετά από τη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθεί εντελώς από αυτήν, και μεταφέρουμε στον κάδο της φριτέζας.
  • Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο όλα τα κομμάτια και ψήνουμε για 9 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μια τσιμπίδας, αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμα 9 λεπτά.

Για τη σκορδαλιά

  • Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 7-8 λεπτά στα 800 Watt.
  • Αφαιρούμε και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πατάτες.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί η σκορδαλιά και αφήνουμε στην άκρη.

Συνοδέψτε τον και με παντζάρια

Για τα παντζάρια

  • Κόβουμε τα παντζάρια σε κυδωνάτες φέτες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σερβίρισμα

  • Βγάζουμε τον μπακαλιάρο από τον κάδο της φριτέζας και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Συνοδεύουμε με τη σκορδαλιά και τα παντζάρια, και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Μπακαλιάρος σκορδαλιά: 9 μυστικά για γίνει τραγανός


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





Source link

    Read Previous

    Μεσαρά: Τον βρήκαν νεκρό σε τροχόσπιτο στην Φαιστό

    Read Next

    Τηλεθέαση Σαββάτου 22/3: Στην πρώτη θέση το «Χαμογέλα και Πάλι»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular