Breaking News :

Έκλεψε ξανά την παράσταση ο ιερέας στη Χίο – Δείτε το «σάλτο» του στην πρώτη Ανάσταση

Άγιο Φως: Πώς θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα

Σύγχρονα προγράμματα CRM διαχείρισης μεσιτικών γραφείων. Ποια πλεονεκτήματα προσφέρουν στην πώληση των ακινήτων.

Τραγωδία στην Κρήτη: Μια νεκρή, ένας σοβαρά τραυματίας σε νέο τροχαίο

Ενέδρα θανάτου με τραυματία σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας – πως συνέβη, τι εξετάζουν οι Aρχές

Δρακόντεια τα μέτρα του Τ.Ο.Ε.Β Α ΖΩΝΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ για τη λειψυδρία

Eurovision 2024: Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη πρόβα – Δείτε βίντεο

Δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Εννέα κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί – Ένας 22χρονος στους ηθικούς αυτουργούς

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από Πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον χαμό της Νεκταρίας – Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο

Λαμπριάτικα καλιτσούνια (από το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη)

kalitsounia

 

Υλικά:

  • Για το φύλλο:1 ποτήρι ελαιόλαδο

    1 ποτήρι ζάχαρη

    4 αυγά

    1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

    1 ποτήρι γάλα

    2 κουταλάκια baking powder

    περίπου 1 κιλό αλεύρι

  • Για τη γέμιση:

    1,5 κιλό μυζήθρα

    4-5 κουταλιές ζάχαρη ή μέλι

    1 κουταλιά κανέλα

    1 κουταλιά αλεύρι

    1 κρόκο αυγού

     

  • Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μια ώρα για να μαρουβήσει.
  • Κατόπιν ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια, τα γεμίζουμε με μυζήθρα και σχηματίζουμε λυχναράκια, ”τσιμπώντας” τη ζύμη γύρω-γύρω.

  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι που να ροδίσουν.

Loading

    Read Previous

    Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Ε.Δ.Ε για τον κρητικό αστυνομικό της ΔΙΑΣ ….ΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Η Ε.Δ.Ε….

    Read Next

    Στα χέρια του Μανώλη Στεφανουδάκη η Ολυμπιακή Φλόγα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular