• 19 Φεβρουαρίου, 2025

Breaking News :

Ηράκλειο: Τροχαίο με το «καλημέρα» στο ΒΟΑΚ – Δύο οχήματα συγκρούστηκαν

Missing Alert για τον 21χρονο Γερμανό που χάθηκε ενώ είχε πάει στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ψηφιακή Έκθεση Μουσείου για την ανάδειξη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Υδρογονάνθρακες: Η Chevron στρέφει το «βλέμμα» της στα νότια της Κρήτης

Νέος Διοικητής στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου (Φωτο)

Παντελής Παντελίδης: Σαν σήμερα, πριν 9 χρόνια, «έσβησε» ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής (Βίντεο- Φωτο)

Συγκλονίζει η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Εσείς και το αφεντικό σας, τι τέλος θα έχετε;» (Βίντεο)

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού, στο Τυμπάκι – Στην Πρωινή Πτήση το μέλος της Καρναβαλικής Γιώργος Σαριδάκης

Το 47ο Καρναβάλι της Πόμπιας σήμερα στην Πρωινή Πτήση- Ακούστε τι μας είπε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργος Φουστανάκης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 18 Φεβρουαρίου

Λαμπριάτικα καλιτσούνια (από το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη)

kalitsounia

 

Υλικά:

  • Για το φύλλο:1 ποτήρι ελαιόλαδο

    1 ποτήρι ζάχαρη

    4 αυγά

    1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

    1 ποτήρι γάλα

    2 κουταλάκια baking powder

    περίπου 1 κιλό αλεύρι

  • Για τη γέμιση:

    1,5 κιλό μυζήθρα

    4-5 κουταλιές ζάχαρη ή μέλι

    1 κουταλιά κανέλα

    1 κουταλιά αλεύρι

    1 κρόκο αυγού

     

  • Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μια ώρα για να μαρουβήσει.
  • Κατόπιν ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια, τα γεμίζουμε με μυζήθρα και σχηματίζουμε λυχναράκια, ”τσιμπώντας” τη ζύμη γύρω-γύρω.

  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι που να ροδίσουν.

    Read Previous

    Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Ε.Δ.Ε για τον κρητικό αστυνομικό της ΔΙΑΣ ….ΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ Η Ε.Δ.Ε….

    Read Next

    Στα χέρια του Μανώλη Στεφανουδάκη η Ολυμπιακή Φλόγα

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular