• 17 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη

Δήμος Γόρτυνας: Καλεί τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων να κλαδέψουν τα δέντρα που εμποδίζουν την διέλευση οχημάτων

Το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στο Δήμο Φαιστού

Την Τετάρτη οι εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού για την Παγκόσμια της Ημέρα Γυναίκας

Μεσαρά: Πετάχτηκαν στο δρόμο οι κάτοικοι από δύο δυνατούς κρότους – Μαχητικά που έσπασαν το φράγμα του ήχου; Ή κάτι άλλο;

Ηράκλειο: Ασυνείδητος οδηγός περνάει κόκκινο φανάρι με «τέρμα τα γκάζια» στη διασταύρωση – καρμανιόλα (Βίντεο)

Ζαρός: Παράδειγμα προς μίμηση ο 13χρονος που καθάρισε τον Γεροντόμυλο (Βίντεο)

Ο Δήμαρχος Φαιστού στη 1η Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης – Η τοποθέτησή του για ισορροπημένη ανάπτυξη και η συνομιλία με τον Ν. Δένδια

Για τον Ηρακλή: Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός απέδειξε ξανά τη δύναμη του

Μεσαρά: Είδαν το «Χάρο» με τα μάτια τους  μέσα στο τούνελ της Πλουτής

Vinkmag ad

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Σαχτούρια στη Νότια Κρήτη…. Κινδύνευσαν οι πυροσβέστες

Vinkmag ad

saxtoyria2

Σε ύφεση βρίσκεται από τις 9 το πρωί η μεγάλη φωτιά στη Νότια Κρήτη και η οποία έφτασε μέχρι την Αγία Γαλήνη.

Δεκάδες πυροσβέστες καθώς και τα δύο ελικόπτερα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

saxtoyria3

Eνώ σύμφωνα με τα όσα είπε  o Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γιάννης Μαραγκάκης, από την πύρινη λαίλαπα κινδύνευσαν, σπίτια, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πυροσβέστες.
Η φωτιά σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει πια ενεργό μέτωπο και όπως είπε χαρακρητιστικά “Ευτυχώς αποφύγαμε την εκκένωση του οικισμού της Αγίας Γαλήνης. Είχαμε δύσκολη βραδιά“.

pyrosvestikosoma.png

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην Πόμπια του Δήμου Φαιστού, υπό έλεγχο η φωτιά στο Θέρισσο Χανίων καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις Βούτες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αγιο Παύλο καταστράφηκαν δύο παραθεριστικές κατοικίες χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί. Να σημειωθεί ότι με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού, κάτι που έγινε χθες λόγω  των δύσκολων κακρικών συνθηκών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Τέλος αξίαζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε κι άλλα μέτωπα φωτιάς, μικρότερης όμως έκτασης. Συγκεκριμένα φωτιά εκδηλώθηκε σε Κίσσαμο Χανίων, Χαράκι, Μαλεβίζι και άλλες περιοχές, τα οποία όμως μέτωπα τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο.

«Η φωτιά στα νότια του Ρεθύμνου ανάγκασε την πυροσβεστική και την αστυνομία να εκκενώσουν περιοχές. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και απλά περιμένουμε την εξέλιξη της φωτιάς, η οποία ήδη έχει κάψει κάποιες πέργκολες σε σπίτια και ξενοδοχεία από όπου πέρασε, χωρίς όμως άλλες καταστροφές, η φωτιά», ανέφερε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Στο Πέρασμα της η πυρκαγιά έχει καταστρέψει ελαιώνες, χορτολιβαδικές εκτάσεις, δασικούς πυρήνες των περιοχών και αγροτικές καλλιέργειες», σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη ο όποιος είπε στο ΑΠΕ: «Δέκα χρόνια δήμαρχος, πρώτη φορά βλέπω τόσης μεγάλης ένταση φωτιά που να μας κρατάει καθηλωμένους… Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και ευχόμαστε να καταλαγιάσουν οι άνεμοι».
(Βίντεο – φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κουκουλάκης)

 

 

 

Read Previous

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Ένας νέος 22 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο

Read Next

Ευτυχώς την πρόλαβε: Eλικόπτερο έσβησε πρωινή φωτιά στην περιοχή της Πόμπιας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular