• 30 Απριλίου, 2024

Breaking News :

Ενέδρα θανάτου με τραυματία σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας – πως συνέβη, τι εξετάζουν οι Aρχές

Δρακόντεια τα μέτρα του Τ.Ο.Ε.Β Α ΖΩΝΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ για τη λειψυδρία

Eurovision 2024: Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι στην πρώτη πρόβα – Δείτε βίντεο

Δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Εννέα κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί – Ένας 22χρονος στους ηθικούς αυτουργούς

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από Πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον χαμό της Νεκταρίας – Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τα επίπεδα σανδάλια και τι πρέπει να προσέχετε με τις γυναικείες γόβες.

Θρήνος για την χαμογελαστή Έφη που “έφυγε”

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Σύγκρουση ΙΧ οχήματος με πατίνι – Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι

Ιχνηλάτηση και απολυμάνσεις μετά τα δύο κρούσματα σε χωριό του Δ. Φαιστού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, σε χωριό της Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Φαιστού επικοινώνησε τελικά με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και πλέον ο δήμος ενημερώνει τους κατοίκους για τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ συστήνει να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού, δεν αποκλείεται να διενεργηθούν προληπτικά τεστ σε κατοίκους του χωριού.

Συνεργεία του δήμου προχώρησαν ήδη σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους του χωριού, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη  πρόκειται για ζευγάρι που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα ωστόσο η καταγωγή τους είναι από το συγκεκριμένο μικρό χωριό το οποίο επισκέπτονται συχνά.

“Ο σύζυγος είχε βρεθεί στην εκκλησία την ημέρα του εορτασμού της Αγίας Άννης και όπως μάθαμε, τότε ήταν ήδη εμπύρετος. Το ζευγάρι όλες αυτές τις ημέρες έβγαινε κανονικά από το σπίτι του και πήγαιναν παντού” δηλώνει ο Δήμαρχος Φαιστού.

Ο Γρηγόρης Νικολιδάκης, εκφράζοντας την αγωνία για τα όσα πρέπει να γίνουν, ανέφερε ότι είναι σε επαφή με την Πολιτική Προστασία ωστόσο όπως λέει “Εμένα δεν μου αρκεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους. Θέλω να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσον το δυνατό περισσότερους Δημότες”.

Τέλος, ο Δήμαρχος, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, προτείνει σε όσους ήρθαν σε επαφή με το ηλικιωμένο ζευγάρι, να μείνουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες προς αποφυγήν δυσάρεστου περιστατικού.

Loading

    Read Previous

    Ο κορωνοϊός έφτασε και σε χωριό της Μεσαράς

    Read Next

    Το δεκάτροχο Dhabiyan είναι το μεγαλύτερο SUV του κόσμου (φωτο – βιντεο)

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular