Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, σε χωριό της Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Φαιστού επικοινώνησε τελικά με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και πλέον ο δήμος ενημερώνει τους κατοίκους για τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ συστήνει να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού, δεν αποκλείεται να διενεργηθούν προληπτικά τεστ σε κατοίκους του χωριού.

Συνεργεία του δήμου προχώρησαν ήδη σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους του χωριού, παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη  πρόκειται για ζευγάρι που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα ωστόσο η καταγωγή τους είναι από το συγκεκριμένο μικρό χωριό το οποίο επισκέπτονται συχνά.

“Ο σύζυγος είχε βρεθεί στην εκκλησία την ημέρα του εορτασμού της Αγίας Άννης και όπως μάθαμε, τότε ήταν ήδη εμπύρετος. Το ζευγάρι όλες αυτές τις ημέρες έβγαινε κανονικά από το σπίτι του και πήγαιναν παντού” δηλώνει ο Δήμαρχος Φαιστού.

Ο Γρηγόρης Νικολιδάκης, εκφράζοντας την αγωνία για τα όσα πρέπει να γίνουν, ανέφερε ότι είναι σε επαφή με την Πολιτική Προστασία ωστόσο όπως λέει “Εμένα δεν μου αρκεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους. Θέλω να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσον το δυνατό περισσότερους Δημότες”.

Τέλος, ο Δήμαρχος, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, προτείνει σε όσους ήρθαν σε επαφή με το ηλικιωμένο ζευγάρι, να μείνουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες προς αποφυγήν δυσάρεστου περιστατικού.

Loading