
Η διεθνώς αναγνωρισμένη drag βαρύτονος Νίνα Νάη, με το πρωτοποριακό έργο “A piece of me… 8 τραγούδια από τις τελευταίες σελίδες του Ρίχαρντ Στράους”, ειδικά σχεδιασμένο για το Μουσείο, μας οδηγεί σε μια βαθιά προσωπική εξερεύνηση των τοξικών σχέσεων και της διεκδίκηση της αυθεντικής ατομικής έκφρασης.
Η performance “A Piece of Me…” συνδυάζει την τέχνη του Lied (μελοποιημένη γερμανική -και όχι μόνο- ποίηση) με το drag, δημιουργώντας έναν διάλογο γύρω από τις τοξικές σχέσεις, το αποτύπωμα που αυτές αφήνουν, αλλά και την ενδυνάμωση που φέρνει η επανοικειοποίηση του ατόμου.
Έμπνευση για την παράσταση αποτελούν τα γράμματα των γονιών της Μαρίας Κάλλας προς την ίδια – πολύτιμα τεκμήρια της συλλογής του μουσείου – μέσα από τα οποία διαφαίνεται η προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν ένα κομμάτι της, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Ωστόσο, η performance δεν είναι για την Κάλλας… Τί άλλο να ειπωθεί πια…Είναι για όλους όσοι μπορεί να ταυτίζονται ή να βλέπουν κομμάτια του εαυτού τους μέσα σε αυτή την ιστορία.
Στο πιάνο ο καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Ζιάβρας και στα κοστούμια η ανατρεπτική fashion designer Daglara.
Μάθετε περισσότερα και κλείστε το εισιτήριό σας εδώ!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος