Αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες: Τύχη – βουνό είχαν οι επιβάτες (βίντεο)
utair-708

Τύχη βουνό είχαν οι 170 επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροπλάνου που κατάφερε να βγει από αυτό παρόλο που το αεροσκάφος ξέφυγε από το αεροδιάδρομο, συνετρίβη σε ένα ποτάμι και έπιασε φωτιά.
Τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να βγάλουν τους επιβάτες και το προσωπικό από ένα αεροπλάνο Boeing 737, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να πηδήξουν πάνω από τα φτερά του αεροπλάνου και να «ρίξουν» τα παιδιά στα χέρια των διασωστών.

Και οι 170 επιβάτες και μέλη του πληρώματος κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία. Ένας υπάλληλος του αεροδρομίου που βοήθησε στην αποστολή διάσωσης πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σημείο.
Το αεροπλάνο είχε αναγκαστεί να κάνει δύο προσπάθειες για να προσγειωθεί εξαιτίας του ισχυρού αέρα και της βροχής.
Το πλήρωμα κατάφερε τελικά να προσγειώσει το αεροπλάνο, αλλά έφυγε από τον αεροδιάδρομο, έπεσε σε ένα φράχτη και κατόπιν στην κοίτη του ποταμού, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ο αριστερός κινητήρας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Utair στο Ria Novosti.

Οι Ρωσικές Αρχές επιβεβαίωσαν πως 18 άτομα τραυματίστηκαν κατά την εκκένωση. Τουλάχιστον 4 άτομα νοσηλεύονται με εγκαύματα ενώ ένας από τους επιβάτες, έσπασε την σπονδυλική του στήλη.
Οι επιβάτες καταγγέλλουν πως οι φουσκωτές τσουλήθρες που βοηθούν στην εκκένωση ενός αεροπλάνου δεν άνοιξαν αμέσως κατά τη διαδικασία αυτή, αναγκάζοντας ορισμένους να πηδήξουν στο νερό.
Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν το αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες – ωστόσο υπήρξε χρόνος για να διαφύγουν οι επιβάτες και το πλήρωμα.
Και τα δύο φτερά του αεροσκάφους έσπασαν από την πτώση.

 

 

 

ekriti.gr