Άφησαν το σκυλί τους μέσα σε «καυτό» αυτοκίνητο! (Video)
skili

Κάποιοι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη πως τα κατοικίδια τους θα είναι μια χαρά μέσα στο αυτοκίνητο στη διάρκεια μιας ζεστής μέρας, εφόσον θα έχουν αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό.
Το παρακάτω βίντεο από το Αστυνομικό τμήμα του Roswell είναι μια σοκαριστική απόδειξη πως ένα αυτοκίνητο παρατημένο κάτω από τον καυτό ήλιο μπορεί να γίνει επικίνδυνα ζεστό ακόμη και αν αφήσεις ανοιχτό το παράθυρο.
Όταν αντίκρισαν αυτόν τον σκύλο κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο, μέτρησαν την εξωτερική θερμοκρασία η οποία ήταν 36⁰C, μέτρησαν όμως και την εσωτερική θερμοκρασία του αυτοκινήτου η οποία άγγιζε τους 65.5⁰C, χάρη στο γεγονός πως το παράθυρο του οδηγού ήταν ανοιχτό!
Όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι εγκληματικό να αφήνεις το κατοικίδιο σου μέσα στο αυτοκίνητο, είτε το παράθυρο είναι ανοιχτό είτε όχι! Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Οργάνωση κατά της Κακοποίησης των Ζώων, αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 27⁰C, μέσα σε 30 λεπτά η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να φτάσει πάνω από 46⁰C! Μέσα σε 10 λεπτά, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 38⁰C. Το να αφήσετε το αυτοκίνητο στη σκιά δεν είναι αρκετό, καθώς η σκιά μετακινείται ανάλογα με το που βρίσκεται ο ήλιος και η προστασία που παρέχει είναι ανεπαρκής.
Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα σώματα τους και του μαλλιαρού τριχώματός τους, πολλά κατοικίδια δεν μπορούν να κατεβάσουν την θερμοκρασία τους όπως οι άνθρωποι. Μια κατάσταση που για εμάς μπορεί να είναι ασφαλής, μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τα ζώα. Χάρη στους δύο αστυνομικούς, ο σκύλος στο βίντεο είναι καλά στην υγεία του.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε για να διαδοθεί παντού και να ενημερωθούν οι πάντες, ώστε να προστατέψουμε τα αγαπημένα μας ζωάκια και αυτό το καλοκαίρι!

 

 

 

 

Πηγή: tilestwra