sex apoxi

Αν περνάς ένα χρονικό διάστημα αποχής από το σεξ, αυτό θα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Κατά πάσα πιθανότητα, θα εμφανιστούν ορισμένες συνέπειες στο σώμα σου, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο εμφανείς.

Κι αν οι πιο πολλές δεν είναι και πολύ … ευχάριστες – γιατί, απλούστατα, στη συγκεκριμένη περίοδο δεν έχεις το θετικό αντίκτυπο που φέρνει η υγιής, συστηματική σεξουαλική ζωή στο μυαλό και το σώμα – δεν είναι, βέβαια, και «επικίνδυνες».

Ας δούμε, λοιπόν, εννέα από αυτές, διαχωρίζοντας τους μύθους από την πραγματικότητα:

1) Δεν θα γίνει ο κόλπος σου πιο «σφιχτός»

Αυτός είναι από τους πιο διαδεδομένους μύθους της αποχής από το σεξ. Κι όμως, η ελαστικότητα του κόλπου δεν εξαρτάται από τον αριθμό των παρτενέρ που είχαμε μέχρι τώρα, ούτε, φυσικά, το διάλειμμα για μια χρονική περίοδο κάνει τον υμένα να αναπτυχθεί ώστε να γίνουμε ξανά «παρθένες». Τα σενάρια αυτά είναι απλώς επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι οι μύες του κόλπου να έχουν ξεσυνηθίσει να χαλαρώνουν κατά τον ερεθισμό ή την διείσδυση κι έτσι, να χρειάζεται να ξαναβρούν σταδιακά τη φόρμα τους.

2) Οι άνδρες είναι πιθανό να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουγία

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε δείγμα κυρίως μεγαλύτερων σε ηλικία ανδρών. Ωστόσο, όλες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι οι συχνές σεξουαλικές επαφές επιδρούν θετικά στην ανδρική στύση. Επίσης, άλλες μελέτες σχετίζουν τη συχνή εκσπερμάτιση με τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του προστάτη.

3) Το ανοσοποιητικό σου σύστημα γίνεται πιο ευάλωτο

Φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα (και τις γυναίκες αυτό τις βοηθά ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευκολία στη σύλληψη). Συνεπώς, αν απέχουμε από το σεξ, γινόμαστε πιο ευπαθείς σε ασθένειες και μολύνσεις, τις οποίες, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός μας μπλοκάρει.

4) Η λίμπιντό σου μπορεί να πέσει

Αυτό δεν είναι επαρκώς επιβεβαιωμένο. Όμως, οι υποστηρικτές της συχνής σεξουαλικής δραστηριότητας θεωρούν ότι η αποχή μειώνει τη σεξουαλική μας επιθυμία, καθώς το σώμα μας περιορίζει την έκκριση των ορμονών που συνδυάζονται με τη σεξουαλική διέγερση.

5) Νιώθεις πιο αγχωμένη

Αυτή είναι άλλη μια αρνητική συνέπεια, όταν χάνουμε τα οφέλη που έχει το σεξ στο σώμα μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η διακοπή από τις σεξουαλικές επαφές φέρνει υψηλότερη πίεση στο αίμα, η οποία συνδέεται με το άγχος. Ούτως ή άλλως, το σεξ, ως γνωστόν, μας βοηθάει να αποφορτιστούμε από το στρες κι έτσι, να διαχειριστούμε καλύτερα τις στιγμές έντονου άγχους.

6) Η καρδιοαγγειακή υγεία σου μπορεί να επιδεινωθεί

Καθώς η σεξουαλική ζωή συνδέεται στενά με την ομαλή λειτουργία της καρδιάς μας, όταν απέχουμε από αυτήν, τα συγκεκριμένα οφέλη χάνονται. Υπάρχει, όμως, και η άποψη ότι η γυμναστική μπορεί να φέρει ακόμα περισσότερα και, με την άσκηση, η καρδιά μας να λειτουργεί καλύτερα συγκριτικά με την περίοδο που κάναμε συστηματικά σεξ.

7) Θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να «υγρανθείς» ξανά

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές κάνουν τα γεννητικά όργανα να ερεθίζονται πιο εύκολα και γρήγορα. Κι έτσι, αν απέχουμε για κάποιο καιρό, ίσως την επόμενη φορά ο κόλπος και η κλειτορίδα μας να χρειαστούν λίγη περισσότερη ώρα για να ξαναβρούν τη «φόρμα» τους.

8) Μειώνεις κατά πολύ τον κίνδυνο για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και μολύνσεις

Επιτέλους, και ένα καλό νέο. Το γεγονός ότι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι τόσο απειλητικά για εμάς, είναι προφανές. Όμως, παράλληλα, δεν είμαστε τόσο εκτεθειμένες σε μολύνσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων από βακτήρια που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια του σεξ (και κυρίως από τον πρωκτό). Σε αυτό, η αποχή μας προφυλάσσει.

9) Δεν θα είσαι τόσο έξυπνη όσο ήσουν πριν

Υπάρχει ένας παλιός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο η έλλειψη σεξ μας κάνει πιο έξυπνους. Στην πραγματικότητα, όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά την ανάπτυξη νευρώνων του εγκεφάλου. Αντίθετα, η αποχή μάλλον οδηγεί σε μείωση της σπιρτάδας της σκέψης μας.

 

 

 

 

 

 

www.athensmagazine.gr

Loading